Parallels Access: Bedien je computer met een iPad

Door: Robin Smit | 30 augustus 2013 14:47

Review

Wie op zijn iPad de beschikking wil hebben over dezelfde krachtige programma's als op zijn computer, kan gebruik maken van een remote desktop app. Deze apps projecteren het beeld van je computer op het scherm van je iPad. Het nadeel hieraan is echter dat het formaat van het scherm op je iPad vaak ve

Parallels Access is een remote desktop app voor de iPad. In tegenstelling tot veel andere remote desktop apps, zorgt Parallels Access ervoor dat de gebruikservaring van computerapplicaties op de iPad optimaal is. Dit doet de app door de schermresolutie van jouw computer tijdelijk te verlagen tot dezelfde resolutie als die van de iPad. Hiermee kunnen alle programma's op jouw PC of Mac precies op het scherm van je iPad worden geplaatst. Persoonlijk vond ik het effect hiervan erg verrassend. Zo voelen programma's als Photoshop of Safari ineens wel heel erg vertrouwd aan op een iPad.

Naast het voordeel dat applicaties beter werken op de aangepaste resolutie, heeft deze lagere resolutie nog een voordeel, namelijk snelheid. Doordat er minder pixels over het netwerk moeten worden verstuurd, werkt het gebruik van een computer op je iPad ook vele malen soepeler dan bij vergelijkbare apps. Ook de aanwezigheid van eenvoudig oproepbare functies van je computer draagt hieraan bij. Zo kan je bijvoorbeeld de rechtermuisknop gebruiken door met twee vingers het scherm van je iPad aan te raken.

Wie aan de slag wil gaan met Parallels Access zal hiervoor op zowel zijn computer als iPad een app moeten installeren. De computerapplicatie is beschikbaar voor Windows en Mac OS X. Deze applicatie zorgt ervoor dat het opzetten van een verbinding met Parallels Access een eitje is en dat de scherminstellingen van je computer automatisch worden aangepast. Het enige grote nadeel aan de app blijft helaas de prijs. Zo mag je de app 14 dagen gratis uitproberen, waarna je een abonnement mag afsluiten voor een kleine zeventig euro per jaar.

Kortom

Parallels Access is een remote desktop app voor de iPad. Hiermee is het mogelijk het beeld van een PC of Mac op het scherm van je iPad te projecteren. Wat de app uniek maakt is dat deze de schermresolutie van je computer aanpast aan die van je iPad. Hiermee werkt de bediening van applicaties veel eenvoudiger en soepeler. Het enige grote nadeel aan de app is helaas de prijs.

Beoordeling 9/10

Prijs: Gratis (abonnement vereist na 14 dagen)

Beschikbaar voor: iPad, Windows, Mac

Download Parallels Access in de App Store

0 Reactie(s) op: Parallels Access: Bedien je computer met een iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.