Overstappen naar nieuwe iPhone via iCloud

Door: Martin Gijzemijter | 25 oktober 2011 14:42

How To

Als u een van de gelukkigen bent die een iPhone 4S heeft weten te bemachtigen en u hebt reeds een andere iPhone in uw bezit, dan staat u voor een belangrijke taak: de informatie van uw oude iPhone op uw nieuwe iPhone plaatsen. Voorheen moest dat via iTunes met usb-kabel, maar dankzij iOS 5 en iCloud kan het nu helemaal draadloos.

1 Reservekopie instellen

iOS 5 werkt op de meeste iPhone-toestellen, de 3G uitgezonderd (de eerste iPhone die in Nederland beschikbaar kwam). Hebt u een 3G, dan kunt u helaas niet upgraden naar iOS 5 en deze methode niet gebruiken (het werkt dan nog wel gewoon op de 'oude' manier via iTunes). Hebt u een iPhone 3GS of 4, dan is iOS 5 wel mogelijk. Als u nog niet hebt geüpgraded naar iOS 5, dan moet u dat eerst nog even doen. De upgrade zou in principe zonder problemen moeten werken (sluit de iPhone aan op iTunes en de nieuwe versie wordt automatisch gevonden), maar mocht u problemen ondervinden, zie dan het artikel 'Oplossing voor fout bij update naar iOS 5' voor een oplossing. Om een reservekopie te maken van uw oude telefoon gaat u in iOS 5 (op de oude telefoon) naar Instellingen / iCloud. Log in met uw Apple ID. Druk op de optie onderin: Opslag en reservekopie en schakel onderin de optie iCloud-reservekopie in. Er wordt nu automatisch een back-up gemaakt van uw iPhone in iCloud (zorg wel dat u verbonden bent met wifi).

Alvorens u een reservekopie uit iCloud kunt terugzetten, moet u natuurlijk wel eerst een reservekopie in iCloud maken.

2 Reservekopie terugzetten

Belangrijk om te weten is dat u alle aangekochte content automatisch naar uw nieuwe telefoon kunt downloaden, behalve muziek (in Amerika werkt dat bijvoorbeeld wel). Zorg dus dat uw iTunes-bibliotheek bijgewerkt is. Start nu uw nieuwe iPhone op. De eerste keer moet u een uitgebreide reeks stappen doorlopen. Dat is nu even wat werk, maar zorgt dat u straks niet allerlei dingen handmatig hoeft aan te passen. In het eerste scherm schuift u het schuifje naar rechts om te starten, waarna u een taal kiest en vervolgens een regio. Aan de hand van de GPS zal de iPhone automatisch de juiste keuze suggereren, maar u bent uiteraard vrij om iets anders te kiezen. Geef aan of u locatievoorzieningen in- of uit wilt schakelen en klik op Volgende. Verbind de telefoon met een beschikbaar draadloos netwerk om vervolgens in te stap te komen waarin u kunt kiezen voor Zet iCloud-reservekopie terug. Hierna geeft u het Apple ID in van het iCloud-account waarin de reservekopie is opgeslagen. Selecteer de reservekopie en het terugzetten zal beginnen.

Tijdens het configureren van uw nieuwe iPhone kunt u ervoor kiezen een iCloud-reservekopie terug te zetten.

3 Applicaties herstellen

Nadat de reservekopie is hersteld, zult u zien dat u succesvol bent overgestapt van uw oude iPhone naar uw nieuwe. Uw contactpersonen, sms-berichten, agenda-items enzovoort zijn allemaal aanwezig op uw nieuwe telefoon. Overigens wordt niet alles tegelijkertijd teruggezet. Zo zult u zien dat uw apps opnieuw worden gedownload en ook dat de fotobibliotheek zich langzaam vult met uw oude foto's. Het enige dat niet automatisch aangevuld wordt is uw muziek, deze zult u opnieuw moeten synchroniseren met iTunes (gelukkig is ook dat tegenwoordig draadloos). Ga hiervoor naar Instellingen / Algemeen / Wi-Fi iTunes-synchronisatie en druk op Synchroniseer nu. Dit is een fantastische manier om over te stappen, nooit meer gedoe met telefoonnummers opnieuw invoeren enzovoort. Er is echter ook een klein nadeel, en dat is dat bepaalde apps er niets van snappen. Een app als WhatsApp moet geactiveerd worden. Deze app werkt daarom standaard niet na het synchroniseren, oftewel, u dient deze te verwijderen en opnieuw te installeren. Ook dient u de wachtwoorden voor uw e-mailaccounts opnieuw in te geven (hier krijgt u een melding van).

Eenmaal hersteld, hebt u al uw gegevens weer terug, behalve uw muziek. Sommige apps kunnen wat moeilijk doen, die dient u dan opnieuw te installeren.

0 Reactie(s) op: Overstappen naar nieuwe iPhone via iCloud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.