Oude iPhones verkopen nog steeds goed in VS

Door: matthijs-van-den-broek | 04 februari 2013 08:06

iPad

Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf stond Apple afgelopen weekend bovenaan de US smartphonemarkt qua marktaandeel. Apple stond maar net boven Samsung, dat wel, en dat laatste bedrijf is hard aan het inlopen. De iPhone 5 is Apple's best verkopende vlaggenschip. Maar ook oudere modellen iPhone 4 en de iPhone 4s leveren een hele grote hap marktaandeel.

De iPhone 5 was in het laatste kwartaal van 2012 de best verkopende smartphone in de VS, gevolgd door de Galaxy SIII van Samsung, de iPhone 4S, de iPhone 4 en de Samsung Galaxy S II.

De iPhone 5 verkocht het best en nam 43 procent van alle iPhone verkopen voor zijn rekening, aldus het onderzoek van NPD. Ook tekende de iPhone 5 voor bijna tweederde van de post-paid smartphone verkopen boven de $199.

NPD vice president Stephen Baker:

“Even taking into account the tremendous sales growth of the Galaxy III and other Samsung smartphones, the iPhone is still king of the U.S.-market hill. In addition to strong U.S. sales of iPhone 5, Apple has been bolstered by strong and continued demand for older, less-expensive iPhone models.”

Als de marktcijfers zich zo blijven ontwikkelen als in het laatste kwartaal van 2012, dan zal Samsung Apple voorbij gaan als marktleider in mobiele telefoons.

0 Reactie(s) op: Oude iPhones verkopen nog steeds goed in VS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.