OS X-update lost MacBook Pro-problemen deels op

Door: Jasper Bakker | 23 maart 2011 08:09

Nieuws

Apple verhelpt de haperende externe schermen op de nieuwste MacBook Pros. De recentste OS X-update helpt dat euvel de wereld uit. Gebruikers kampen nog wel met andere problemen.

De nieuwste Apple-laptops met Thunderbolt-poort blijken er niet tegen te kunnen als er een aantal zware applicaties tegelijkertijd draait. De MacBook Pros worden heet en kunnen zelfs crashen. Een mogelijke oorzaak is de grafische chip in die laptops. De nu beschikbare update 10.6.7 voor Mac OS X lost dat niet op. Ook de Home Sharing-bug op de Thunderbolt MacBook Pros is nog niet opgelost.

Aparte update voor Thunderbolt

De nieuwste MacBook Pros zijn geleverd met OS X 10.6.6. Apple heeft voor de deze hardware een speciale versie van de update Mac OS X 10.6.7 vrijgegeven. De algemene versie van de update, bedoeld voor de overige systemen, bevat een aantal eigen verbeteringen. Daarnaast omvat het alle updates die zijn verwerkt in de versies Mac OS X 10.6.1 t/m 10.6.6.

Als nog niet alle eerdere updates aanwezig zijn op het systeem, krijgt de gebruiker de vraag deze alsnog te installeren. Zijn eerdere updates er wel allemaal, dan verschijnt de melding ‘your software is up to date’ en kan de nieuwste versie worden geïnstalleerd. Apple raadt gebruikers aan eerst een back-up te draaien van het huidige systeem en het updaten niet te onderbreken als het eenmaal is gestart.

0 Reactie(s) op: OS X-update lost MacBook Pro-problemen deels op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.