OS X Lion niet meer te koop in Mac App Store, wel via Apple’s klantenservice

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 januari 2013 18:46

Nieuws

OS X Lion is niet langer beschikbaar in de Mac App Store. Het besturingssysteem blijkt echter nog wel te koop te zijn als je rechtstreeks met Apple's support-afdeling contact opneemt. Het besturingssysteem kost in de Verenigde Staten 20 dollar, wat betekent dat wij in Nederland waarschijnlijk 20 euro betalen.

Een lezer van TUAW is in het bezit van een MacBook met daarop OS X 10.6 Snow Leopard. Hij meldt een Java update te willen installeren, maar hiervoor minstens Mac OS X 10.7.3 Lion geïnstalleerd te moeten hebben. OS X Lion is echter niet langer in de Mac App Store verkrijgbaar, waardoor de gebruikers zijn MacBook niet kon updaten.

Klantenservice

Het besturingssysteem blijkt echter nog wel te koop te zijn als je contact op neemt met de support-afdeling van Apple en om het besturingssysteem vraagt. Een medewerker van de klantenservice wist de TUAW-lezer te vertellen dat hij voor 20 dollar een code kon aanschaffen, die vervolgens in de Mac App Store kan worden ingewisseld voor Mac OS X Lion. Dit betekent wel dat Snow Leopard-gebruikers hun MacBook tot tenminste 10.6.8 moeten upgraden voor zij de code kunnen inwisselen.

Gebruikers die Lion al eerder hebben aangeschaft kunnen het besturingssysteem overigens nog steeds downloaden via de Mac App Store. Het besturingssysteem is beschikbaar via de lijst met eerder aangeschafte software in de appwinkel.

0 Reactie(s) op: OS X Lion niet meer te koop in Mac App Store, wel via Apple’s klantenservice

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.