OS X 10.9 Lynx brengt Siri en Apple's kaartenapp naar de Mac

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 november 2012 13:32

Nieuws

Apple brengt in OS X 10.9 Lynx, de opvolger van OS X 10.8 Mountain Lion, zowel zijn kaartenapp als Siri naar de Mac. De apps zijn al aanwezig in vroege versies van het besturingssysteem, die voor testdoeleinden zijn ontwikkeld.

Dit schrijft 9to5Mac op basis van 'betrouwbare bronnen'. Apple zou Siri in OS X willen integreren op dezelfde wijze als het bedrijf de spraakherkenningstechnologie aanbiedt in iOS 6 op Apple's nieuwste iPad. Het is onbekend of Apple Siri na de testfase beschikbaar stelt op alle Mac-modellen. Zo was de app op het iOS-platform in eerste instantie alleen op de iPhone 4S beschikbaar.

Kaarten

Apple zou daarnaast zijn eigen app 'Kaarten' naar de Mac willen brengen. De app werd in iOS 6 gelanceerd, maar bleek niet aan de verwachtingen van iOS-gebruikers te voldoen. Apple kreeg dan ook een regen van kritiek te verduren en gaf toe dat het de app te vroeg heeft gelanceerd. Desondanks heeft Apple dus blijkbaar vertrouwen in zijn kaartenapp, aangezien het bedrijf de software nu ook op het OS X-platform wil lanceren.

OS X 10.9 Lynx zou overigens al een tijd in ontwikkeling zijn. De ontwikkeling van het nieuwe besturingssysteem zou gelijktijdig met de ontwikkeling van OS X 10.8 Mountain Lion zijn gestart. De anonieme bronnen melden dat Apple de features van beide besturingssystemen in eerste instantie in Mountain Lion wilde verwerken. Halverwege de ontwikkeling zou Apple echter hebben besloten een deel van de features door te schuiven naar OS X 10.9.

Lancering

Het is niet bekend wanneer de lancering van Apple's nieuwe besturingssysteem voor de Mac op de planning staat. OS X Mountain Lion werd in juli gelanceerd, terwijl ontwikkelaars in februari al toegang kregen tot de betaversie. Het is mogelijk dat Apple ditmaal een vergelijkbare planning hanteert. Dit zou betekenen dat de lancering van het nieuwe besturingssysteem voor januari op de planning staat.

0 Reactie(s) op: OS X 10.9 Lynx brengt Siri en Apple's kaartenapp naar de Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.