Originelen bekijken tijdens fotobewerking in Foto's

Door: chwhynny-overbeeke | 10 juli 2017 14:09

How To

Als je foto's aan het bewerken bent, is het soms handig om even snel het origineel te zien. Op die manier krijg je namelijk een beter beeld van hoe de foto verbeterd (of verslechterd!) is bij het bewerken. Hier laten we zien hoe je originelen kunt bekijken op Mac en iPhone.

Als je tijdens of na het bewerken van je foto graag wilt zien hoe het origineel er ook alweer uitzag, hoef je gelukkig niet op Annuleren te klikken en al je edits te verliezen.

Origineel bekijken op je Mac

Op de Mac is het wel heel eenvoudig om het origineel te bekijken tijdens het bewerken. Het enige wat je hoeft te doen, is op de M-toets te drukken. Het origineel komt dan meteen in beeld, zonder dat je wijzigingen ongedaan gemaakt worden.

Origineel bekijken op je iPhone

Op de iPhone hoef je alleen een bewerkte foto te openen en bovenaan het scherm op Wijzig te drukken. Houd de foto ingedrukt, en je zult alle bewerkingen ongedaan gemaakt zien worden. Dit is alleen een weergave, de bewerkingen zijn er nog gewoon wanneer je de foto weer loslaat.

Origineel herstellen vanaf je Mac

Kom je erachter dat de wijzigingen die je in een foto hebt aangebracht toch niet zo goed waren als je eerst dacht? Geen zorgen, je kunt het origineel altijd herstellen.

Bewerk de foto in de Foto's app en klik op Herstel origineel. Of selecteer de foto en kies Afbeelding > Herstel origineel.

Alle bewerkingen die je op de foto in kwestie hebt uitgevoerd zullen dan ongedaan gemaakt worden, zodat je weer gewoon met het origineel kunt beginnen. Je verliest dan dus wel alle aanpassingen die je gedaan hebt.

0 Reactie(s) op: Originelen bekijken tijdens fotobewerking in Foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.