Opvolger Steve Jobs nodig?

Door: jalmar-westerhoff | 04 februari 2011 10:14

Mac

De druk op Apple neemt toe om een eventuele opvolger van Steve Jobs bekend te maken. Op de aandeelhoudersvergadering 23 februari zal het onderwerp zeker aan de orde komen.

Jobs kondigde 17 januari opnieuw een ziekteverlof aan bij Apple. De topman richt zich voorlopig nog steeds op zijn gezondheid en is een beetje op de achtergrond geraakt. Voor veel aandeelhouders van Apple is de afwezigheid van Jobs een onzekere kwestie. Met het ziekteverlof van Jobs in het verleden gingen al enkele aandeelkelderingen gepaard. Zo daalde Apple's aandeel na aankondiging van Jobs' ziekteverlof in 2009 meteen met 10%. Na de 'medical leave' van 17 januari daalde het aandeel met bijna 8%

Jobs is nog wel nauw betrokken bij alle strategische beslissingen die Apple neemt. De visie en aanpak van de topman zijn cruciaal voor het bedrijf. Is Apple wel in staat dit alles door te zetten zonder de invloed van Jobs? Apple zelf heeft tot nu toe steeds geweigerd dieper in te gaan op de kwestie.

TIM COOK

Tim Cook heeft voorlopig de verantwoordelijkheid voor Jobs' dagelijkse taken. Het ziekteverlof van Jobs in 2009 maakte duidelijk dat Apple ook zonder haar boegbeeld succesvol kon zijn. Tim Cook wist toen het bedrijf zonder al te veel kleerscheuren door een economisch lastig jaar heen te loodsen. Het aandeel van Apple kelderde weliswaar flink in januari van dat jaar, maar de kwartaalcijfers deden de afwezigheid van Jobs alweer gauw vergeten: 15 procent winststijging! De koers schoot snel weer omhoog.

De Apple-resultaten zullen ook nu voorlopig niet lijden onder Jobs' afwezigheid, daar zullen de iPad2 en iPhone 5 voor zorgen. Of er een opvolger van Jobs aan zit te komen is nog niet helemaal duidelijk. De druk op Apple begint echter wel toe te nemen.

Cult of Mac

0 Reacties op: Opvolger Steve Jobs nodig?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord