Oprichtingscontract Apple geveild voor 1,6 miljoen

Door: Jasper Bakker | 14 december 2011 10:57

Nieuws

Het oprichtingscontract van Apple is geveild voor 1,6 miljoen dollar. Het document uit 1976 is nu het bezit van een Amerikaanse bankdirecteur die ook een investeringsbedrijf runt.

Veilinghuis Sotheby's had vooraf een opbrengst van 100.000 tot 150.000 dollar verwacht. Het oprichtingscontract van Apple zat in een grotere veilingpartij met zeldzame boeken en manuscripten. Het document van drie pagina's heeft de handtekeningen van Steve Jobs, Steve Wozniak en hun toenmalige kompaan Ron Wayne.

De derde man

Die relatief onbekende derde man is onder andere verantwoordelijk voor het allereerste logo van Apple: met wetenschapper Isaac Newton onder een appelboom. De toen 41-jarige Wayne is door Jobs binnengehaald en heeft Wozniak overgehaald om de samenwerking op te zetten. De formele overeenkomst daarvoor is nu geveild voor het recordbedrag van 1,6 miljoen dollar. Daar zit de 12 procent commissie van Sotheby's al in.

De geveilde documenten, klik voor groot. Bron: Sotheby's.

De nieuwe eigenaar heet Eduardo Cisneros, meldt Webwerelds Amerikaanse zustersite Computerworld.com. De koper is ceo is van investeringsmaatschappij Cisneros Corp, dat investeert in media- en entertainmentbedrijven. Daarnaast zit hij in de bestuursraad van de Gibraltar Private Bank & Trust in Florida.

De veiling van Apple's oprichtingscontract werd in de laatste minuut nog 'gekaapt' door de koper. Hij bood via de telefoon ineens 50.000 dollar meer dan de 1,3 miljoen die toen vaststond.

[youtube]d3MGWlnGk04[/youtube]

0 Reactie(s) op: Oprichtingscontract Apple geveild voor 1,6 miljoen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.