Oppassen voor gevaarlijk Mac-virus

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 04 augustus 2015 11:14

Mac

Onderzoekers hebben een virus ontwikkeld dat moeilijk van het systeem van de Mac te verwijderen is. Apple werd gewaarschuwd en het probleem lijkt te zijn opgelost met de 10.10.4-update van OS X.

Onderzoekers hebben een virus ontwikkeld die moeilijk van het systeem van de Mac te verwijderen is. Het virus dat de naam Thunderbolt 2 heeft gekregen nestelt zich in de firmware, de software die je computer opstart, en is daardoor moeilijk te vinden en te verwijderen. Virus-scanners scannen niet in de firmware en ook het opnieuw installeren van het besturingssysteem zou het probleem niet oplossen. In het ergste geval zou je je Mac helemaal uit elkaar moeten halen.

Een slim en gemeen virus

Het is niet de eerste keer dat de onderzoekers een virus ontwikkelen die de Mac aantast. In een eerdere versie van het Thunderstrike-virus werd OS X 10.10.2 het slachtoffer en konden hackers toegang krijgen tot de Apple-computers. De nieuwe versie is echter nog slimmer en gemener. De malware kan zelfs via een extern apparaat binnendringen als je die aan je Mac koppelt. De onderzoekers hebben Apple gewaarschuwd voor het virus en het zou met de 10.10.4-update van OS X opgelost moeten zijn. Dat is echter nog niet met zekerheid te zeggen.

Het is voorlopig dus nog steeds oppassen voor onofficiële accessoires. Het is aan te raden om je eigen apparaten te gebruiken tot Apple het probleem echt heeft opgelost.

0 Reactie(s) op: Oppassen voor gevaarlijk Mac-virus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.