Opnieuw Apple-producent in opspraak wegens milieuvervuiling

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 oktober 2011 14:02

Nieuws

Opnieuw is een producent van Apple-producten in opspraak. Drie dochterondernemingen van Pegatron, één van de bedrijven die voor Apple de iPhone produceert, zorgen volgens een recent milieurapport voor ernstige milieuvervuiling.

Pegatron heeft inmiddels aan Digitimes laten weten bezig te zijn met het aanschaffen van apparatuur die geluidsoverlast en de uitstoot van gassen bij één van haar dochterondernemingen moet verminderen. Daarnaast wil het bedrijf oude apparatuur gaan vervangen en een regelmatig onderhoudsschema aan gaan houden om de problemen de kop in te drukken.

In het milieurapport komt naar voren dat drie dochterondernemingen van Pegatron het milieu in China vervuilen. Twee andere dochterondernemingen hebben daarnaast boetes gekregen voor het vervuilen van water. Pegatron zegt inmiddels maatregelen om deze twee productiefaciliteiten te verbeteren en zegt met omwonenden in gesprek te blijven om overeenstemming te bereiken.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een leverancier van Apple wegens milieuvervuiling in opspraak raakt. Vorige week sloot de Chinese overheid een fabriek van Catcher Technology. Catcher is een bedrijf dat 60% van alle aluminium unibody-behuizingen voor de MacBook Pro en MacBook Air produceert. Het bedrijf heeft inmiddels bekend gemaakt bezig te zijn met het nemen van maatregelen waardoor de fabriek in november weer zou moeten openen.

0 Reactie(s) op: Opnieuw Apple-producent in opspraak wegens milieuvervuiling

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.