Opinie: Angry Birds op je iMac was nog nooit zó leuk

Door: matthijs-van-den-broek | 08 januari 2013 09:42

Mac

“Apple doesn't change iPhone 5 much, but Zorro Macsk changes the iMac.” Dat was de zelfbewuste soundbite waarmee het Chinese bedrijf TMD Touch de Zorro Macsk introduceerde in juni vorig jaar.

De Zorro Macsk? Ja, dat. Het is een schil van 200 dollar om je iMac waarmee je je desktop omtovert tot een touchdevice. Het is een soort sleeve, met een USB-aansluiting. Een duidelijke must-have. Toch?

Apple heeft de iMac duidelijk niet gemaakt als multitouch device; de volledige navigatie van een iMac is toch eigenlijk vooral en alleen bedoeld voor het bedienen met een muis en een toetsenbord, al dan niet draadloos, ‘machtig’ of niet.

Ik las dus deze review op grote zustersite Macworld.com. De conclusie daar was, dat het toch wel bijzonder lastig is, het wegklikken of aanklikken van schermen. Die gele, groene en rode ronde balletjes die jullie allemaal zo welbekend zijn, vallen in het niet bij de grootte van je vingertop. Laten ze daar nu nét in 2010 bij Apple iets op bedacht hebben…

Het Chinese bedrijf denkt dat het product, een heuse toegevoegde waarde oplevert. Je Mac zou er intuïtiever van worden. En ja, hij past heus mooi. Hij is er in verschillende kleurtjes. Van roze tot blauw, wit en transparant. Ding eromheen frotten zonder luchtbelletjes zou ingewikkeld zijn en een halfuurtje kosten (“Fortunately, the next few installation steps barely take a minute.”). Voilà.

Ik geloof er niet zo in, jullie wel? 200 dollar voor een lelijke schil om een prachtig product: de ‘oude’ iMacs waren al een lust voor het oog, de in november gelanceerde iMacs met die dunne zijkant die eigenlijk net zo dik is: ik vind ze prachtig.

Een desktop is een desktop, en een tablet is een tablet. Maar goed, daar denken ze bij Microsoft tegenwoordig ook heel anders over, dus misschien gaat de Zorro Macsk wel een prachtige toekomst tegemoet. De gegenereerde bewijslast bij Microsoft met de Windows 8 introductie is nog niet bijzonder overtuigend, voorlopig....

Wie binnenkort collega’s op iMacs met woeste bewegingen ziet swipen op hun beeldscherm weet het zeker: die zijn aan het Angry Birden zoals Angry Birds bedoeld was. Met je vingers vogels lanceren om eieren en varkens te kraken. Precies zoals het hoort. Op een desktop. Vooral omdat het kan.

0 Reactie(s) op: Opinie: Angry Birds op je iMac was nog nooit zó leuk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.