Opening eerste Nederlandse Apple Store uitgesteld - update

Door: loek-essers | 29 juli 2011 14:16

Mac

De opening van de eerste officiële Apple Store in Amsterdam is uitgesteld. Het wordt maart 2012.

De opening van de eerste Apple Store in Nederland is uitgesteld. De planning was om de deuren op 1 december te openen, maar dat gaat niet door. Die datum zou ideaal zijn geweest omdat hij vlak voor Sinterklaas en Kerst valt, een periode waarin er traditioneel veel cadeaus worden gekocht.

Reden onduidelijk

Een betrouwbare bron die nauw betrokken is bij de ontwikkelingen rondom de Apple Store meldt dat de opening wordt uitgesteld tot 1 maart 2012. Hij verzocht Webwereld zijn naam niet te noemen. De winkel wordt gevestigd in het Hirschgebouw aan het Leidseplein in Amsterdam

Waarom de opening is uitgesteld tot volgend jaar is onbekend. Volgens een medewerker van CB Richard Ellis, de beheerder van het Hirschgebouw, liggen de bouwwerkzaamheden namelijk gewoon op schema. "Volgens ons zijn geen vertragingen opgelopen", zegt hij. "Zover wij weten is het in september klaar."

Voor meer informatie verwijst hij door naar vastgoedmanagementbedrijf Goed 4U, die verantwoordlijk is voor de bouw. Dat bedrijf kan niet direct reageren op een verzoek om commentaar.

Mogelijk bezwaar

Het zou nog mogelijk zijn dat de bouwwerkzaamheden zijn vertraagd omdat er bezwaar tegen de bouw is gemaakt. Voor de komst van een glazen trap in de Apple Store moet namelijk een onderdeel van het Hirschgebouw wijken en het Hirschgebouw is een rijksmonument. De Commissie voor Welstand en Monumenten Amsterdam maakte daarom eerder dit jaar bezwaar tegen de bouwplannen, maar die werden door het Stadsdeel Centrum genegeerd.

Wel bestond er nog de mogelijkheid om tot 9 juni dit jaar bezwaar te maken tegen de bouwplannen. Of dit is gebeurd kan een woordvoerder van Stadsdeel Centrum niet direct zeggen. "Ik heb er al een tijd niets meer over gehoord", zegt hij, met de belofte later op de zaak terug te komen.

Het officiële commentaar van de woordvoerder Benelux van Apple luidt als altijd: "Apple reageert niet op geruchten of speculaties." Verder zegt hij ook geen weet te hebben van mogelijke openingsdata in december. "Ik weet daar helemaal niets van."

Update 16.40 uur: Een woordvoerder van het Stadsdeel Centrum laat weten dat er nog geen bouwvergunning is afgegeven. "Die procedure loopt nog." Na de vorige inzageronde in de plannen die liep tot 9 juni zijn er "verschillende zienswijzen" binnengekomen. De gemeente heeft vervolgens besloten dat er geen onherstelbare veranderingen aan het gebouw mogen worden aangebracht. Wanneer er een definitieve beslissing valt over de vergunning kan hij niet zeggen.

0 Reactie(s) op: Opening eerste Nederlandse Apple Store uitgesteld - update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.