Ontwikkelaars krijgen 10 procent meer van de opbrengst van het iAd-platform

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 april 2012 19:52

Nieuws

Ontwikkelaars die via Apple's advertentieplatform iAd advertenties plaatsen in hun apps ontvangen voortaan 70 procent van de opbrengst. Voorheen lag dit percentage op 60 procent.

9to5 Mac schrijft dat Apple de overeenkomst die het met ontwikkelaars sluit heeft geüpdatet. De verhoging van het percentage lijkt op het eerste gezicht een maatregel om ontwikkelaars te stimuleren gebruik te maken van iAd. Apple verlaagde in februari nog het instaptarief voor bedrijven die willen adverteren op het iAd-platform. Het instaptarief ligt nu op 100.000 dollar, aanzienlijk lager dan het minimum van 400.000 dollar dat Apple voorheen hanteerde.

Een andere verklaring doet echter ook de ronde. De ontwikkelaar zSprawl schrijft dat Apple vanaf vandaag niet langer het aantal keer dat er wordt geklikt op een advertentie telt, maar het aantal impressies dat dit daadwerkelijk oplevert. Door ontwikkelaars de extra 10 procent van de opbrengst te geven, zou Apple ontwikkelaars willen compenseren voor de inkomsten die zij door deze wijziging mislopen.

0 Reactie(s) op: Ontwikkelaars krijgen 10 procent meer van de opbrengst van het iAd-platform

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.