Online agenda's

Door: mark-swarts | 10 januari 2011 15:46

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

12. 30 Boxes

De Amerikaanse agenda en 'to-do'-dienst 30 Boxes is in veel landen razend populair. Dat is niet vreemd, als u ziet hoe snel en effectief de website van deze dienst werkt. Surf naar 30 Boxes, klik op Just get started en registreer uzelf (via de toegezonden mail). Vervolgens komt u in een wizard terecht waarin uw Facebookpagina, het lokale weerbericht en de url's van een blog en een Flickr-pagina kunnen worden ingevuld, zodat al deze diensten worden geïntegreerd binnen de agenda. Klik daarna op Next. In de volgende stap vult u de data van belangrijke verjaardagen in. Dit moet overigens wel op de Amerkaanse manier worden gedaan, bekijk dus eerst even het voorbeeld op de website. In de derde stap maakt u een contactpersonenlijst aan, zodat u later uw agenda naar vrienden of collega's kunt mailen. In de vierde stap van de wizard wordt uitleg gegeven over welke stappen u verder nog kunt volgen. Denk daarbij aan het indelen van de agenda, het delen van afspraken en de mogelijkheid om de agenda een persoonlijke tint mee te geven door thema's te gebruiken.

Met 30 Boxes combineert u social media met persoonlijke afspraken.

Om een agendapunt in te voeren, klikt u in het lege invulvak boven de agenda. Vul hier een titel in en klik op Add. Het agendapunt is nu ingevoegd op de huidige dag, maar het kan worden versleept naar de gewenste datum. Bij het genoemde vak vindt u ook de optie Detailed entry, waarbij de juiste datum (of meerdere data, via Multi-Date picker) kan worden ingevoerd. Ook kunt u Private aanklikken en een herinnering instellen via het menu Reminder. Door tags of labels in te voeren zijn agendapunten later gemakkelijker terug te vinden, via de knop Find die u in het menu ziet. Via datzelfde menu kan de agenda van een dag, week of maand worden geprint (via View) of worden gedeeld met bekenden (Share).

Tags helpen u om afspraken eenvoudig terug te zoeken.

U kunt 30 Boxes ook eenvoudig op uw smartphone bezoeken, via de url http://m.30boxes.com. Als u een iPhone bezit, kunt u gebruikmaken van http://i.30boxes.com, waar u een versie vindt die er exact hetzelfde uitziet als de standaardagenda op de iPhone zelf. Met het gratis programma SyncMyCal kan 30 Boxes worden gesynchroniseerd met Outlook, en dus ook met een Windows Mobile-telefoon. Surf naar SyncMycal 30 Boxes en download SyncMyCal 30 Boxes Lite (de gratis versie met handmatige synchronisatie) of Pro (dat automatische synchronisatie biedt, maar 25 dollar kost).

Van 30 Boxes is ook een speciale mobiele versie voor de iPhone beschikbaar.

13. Snelkoppeling

Zowel op een Android-telefoon als op een iPhone kunt u eenvoudig een snelkoppeling naar een url zetten, en dus ook naar een online agenda. Surf via de standaardbrowser bijvoorbeeld naar de 30 Boxes-agenda en meldt u aan. Als u een Android-telefoon hebt, kiest u Meer en tikt u Bladwijzer maken aan. Maak een bladwijzer voor Google Agenda en sla hem op. Op het bureaublad drukt u vervolgens op de menuknop en kiest u Toevoegen, Snelkoppeling, Bladwijzer. Als u nu de zojuist gemaakte bladwijzer aantikt, staat de agenda als snelkoppeling op het scherm. Op een iPhone gaat het allemaal wat sneller. Surf naar de agenda, kies +, Toevoegen aan startscherm en sluit af met Toevoegen. U zult zien dat het agendapictogram aan uw scherm is toegevoegd.

Dankzij een snelkoppeling is een online agenda eenvoudig in te zien op uw iPhone of Android-telefoon.

1 Reactie(s) op: Online agenda's

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 juni 2016 14:50 Anoniem
  lol
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.