Online agenda's

Door: mark-swarts | 10 januari 2011 15:46

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

5. Details afschermen

Als u een afspraak maakt in Google Agenda kan deze, ondanks de gedeelde functie van uw agenda, worden afgeschermd voor de mensen die in uw agenda kunnen kijken. Dit doet u door in het invulscherm bij een afspraak te kiezen voor Privé, dat u naast de optie Privacy vindt. Het resultaat is dat alleen u, en niemand anders, de betreffende afspraak ziet staan. Ook in Outlook kunt u dit zo instellen. Ga daarvoor naar uw Outlook-agenda, klik met rechts op een afspraak en vervolgens op Persoonlijk. Deze optie heeft een slot als pictogram, waarmee wordt aangegeven dat uw afspraak is afgeschermd. Privacy-instellingen worden bij synchronisatie helaas niet meegenomen. Een afspraak die in Gmail als privé werd aangemerkt, wordt in Outlook dus weer openbaar. Let daar goed op als u uw agenda's synchroniseert!

Door voor Privé te kiezen, blijft een specifieke afspraak buiten het zicht van collega's.

6. Vrij of bezet?

Via Google Labs, het online testplatform van de internetgigant, kunnen verschillende aardige opties worden ingesteld die nog niet helemaal zijn uitontwikkeld en die nog in de zogenaamde bètafase verkeren. Een optie die binnenkort nog weleens standaard in de agenda zou kunnen worden opgenomen, is die waarbij u kunt zien of contacten bezet zijn of niet. Hierbij toont een schermpje wie van de mensen met wie u een gedeelde agenda hebt op dat moment vrij of bezet is. De tijd en titel van hun afspraak zijn daarbij in één oogopslag te zien. Dat is handig, want zo hoeft u nooit meer een plotseling ingelaste vergadering of borrel te missen. Om deze optie te gebruiken, gaat u naar Instellingen, Instellingen voor Agenda, waar u op Labs klikt. In het scherm dat nu verschijnt, vindt u de optie Vrij of bezet. Klik op Inschakelen om de optie in werking te krijgen en sluit af met Opslaan.

In één oogopslag ziet u wie er vrij is en tijd heeft om met u te lunchen.

7. Synchroniseren (Android)

Google Agenda kan op iedere smartphone via de browser worden gebruikt. Hiervoor surft u naar m.google.com, u kiest voor Agenda en logt in met uw gebruikersgegevens. Alle opties van de agenda zijn vervolgens te gebruiken. Het is ook mogelijk om Google Agenda te synchroniseren met de standaardagenda van uw smartphone, hoewel dit niet voor elk model even eenvoudig is. Als u een Android-telefoon hebt, is er geen vuiltje aan de lucht. Android kan altijd en overal met alle Google-programma's synchroniseren. Om dit automatisch te laten gebeuren, gaat u op uw smartphone naar Instellingen en kiest u Gegevenssynchronisatie, waarna u uw contacten, e-mail en agenda kunt laten bijwerken. In de agenda zelf kunt u via het 'Meer Opties'-menu onder het gewone menu het delen van agenda's aan- en uitschakelen.

U kunt Android automatisch al uw Google-toepassingen laten synchroniseren.

8. Synchroniseren (ieder OS)

Met een NuevaSync-account zijn behalve Google Agenda ook contactgegevens en e-mailberichten eenvoudig te importeren en te exporteren. Surf naar NuevaSync en klik op Get a free account. Na registratie ontvangt u een e-mail waarin u via een link het lidmaatschap moet bevestigen. Log in op de website en volg de te nemen stappen. Pak nu uw smartphone erbij. Ga naar uw agenda en kies de optie Add account of Nieuwe agenda. Als de telefoon vraagt welk type agenda u wilt toevoegen, kiest u CalDAV. Vul vervolgens de benodigde gegevens in (de server is google.com) en voeg daarna uw gebruikersnaam en wachtwoord van Google toe. Zodra u de agenda opslaat, begint het synchronisatieproces. Ook met het betaalde programma The Missing Sync, te koop via www.markspace.com, is iedere agenda en iedere telefoon optimaal te synchroniseren. Voor dit programma betaalt u echter wel 40 dollar.

Gratis of betaald: er is altijd software waarmee u uw smartphone kunt synchroniseren, welk type u ook gebruikt.

1 Reactie(s) op: Online agenda's

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 juni 2016 14:50 Anoniem
  lol
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.