Onderzoeksbureau iSuppli: iPad domineert markt voor tablet pc's tot en met 2012

Door: Wouter Hoeffnagel | 31 augustus 2010 15:21

Nieuws

Het is onwaarschijnlijk dat de iPad van Apple voor 2011 de strijd aan moet gaan met een waardige concurrent. Dit blijkt uit een marktonderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau iSuppli. Hierdoor blijft de iPad in de markt voor tablet pc's een groot aandeel houden tot 2012. In het marktonderzoek is rekening gehouden met de ontwikkeling van de iPhone-markt.

Naar verwachting is de iPad verantwoordelijk voor 74,1% van alle wereldwijde verzendingen in de markt in 2010. De andere 25,9% kan worden toegerekend aan een combinatie van oudere PC-achtige tablet producten en concurrerende apparaten. Ook in 2011 behoudt de iPad, ondanks de komst van nieuwe concurrenten een aandeel van 70,4% van alle wereldwijde verzendingen. Ondanks de komst van waardige concurrenten van de iPad in 2012 blijft het aandeel van het apparaat in dit jaar hangen op 61,7%.

Één van de redenen waardoor de iPad haar positie ook in 2012 weet te behouden is het feit dat producenten van concurrerende producten veel tijd moeten steken in het aanbieden van softwareondersteuning en infrastructuur. Van de tablet-producten die in de toekomst op de markt zullen verschijnen ziet iSuppli het product van HP als grootste concurrent voor de iPad. Dit aangezien het bedrijf veel ervaring heeft in het bouwen van apparaten op PC-niveau. Daarnaast beschikt het bedrijf door de overname van Palm over een WebOS. De uitkomsten van het onderzoek zijn op de website van iSuppli te vinden.

0 Reactie(s) op: Onderzoeksbureau iSuppli: iPad domineert markt voor tablet pc's tot en met 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.