Onderzoek: Apple kán zonder Steve

Door: jalmar-westerhoff | 23 februari 2011 16:46

Mac

Een onderzoek van het RBC (Capital Markets and ChangeWave) toont aan dat mensen hun geloof in Apple niet kwijtraken mocht Steve Jobs opstappen. Zonder de Apple-topbaas zullen de producten nog steeds als warme broodjes over de toonbank gaan.

Wat voor de éen misschien heel logisch is, is voor de ander een twijfelgeval. Heel veel mensen geloven in de visie van Steve Jobs en vrezen dat zonder de Apple-topman, het bedrijf er wel eens een heel stuk op achteruit zou kunnen gaan.

Uit een recent onderzoek van het RBC blijkt echter dat op dit moment het merendeel van de mensen gelooft in het voortbestaan van Apple. De visie en strategie zitten zo goed in het bedrijf vast, dat hier makkelijk op voortgeborduurd kan worden. Volgens het onderzoek zal een eventueel vertrek van Jobs geen impact hebben op het voortbestaan van de organisatie. 93% van de ondervraagden geeft aan gewoon Apple producten te blijven kopen ook al heeft Jobs niet de leiding meer.

Opvallend. Hetzelfde onderzoek werd ook in juni 2008 gedaan en leidde toen tot hele andere resultaten. 18% gaf aan dat ze minder Apple producten zouden gaan kopen.

Volgens analist Mike Abramsky geven de huidige resultaten aan dat Apple misschien wel groter is dan Steve Jobs op dit moment. Consumenten lijken het bedrijf te vertrouwen. Volgens Abramsky is het resultaat voornamelijk te wijden aan het succes van Tim Cook in 2009. Cook nam toen tijdelijk de positie van Jobs over op dezelfde manier als dat nu het geval is. Hij slaagde erin het aandeel van Apple met 144% en de omzet met 20% te laten stijgen. Tegelijkertijd werden er maarliefst 25miljoen iPhones verscheept.

Lees meer hier.

0 Reactie(s) op: Onderzoek: Apple kán zonder Steve

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.