Omzet uit Newsstand is sinds start verdrievoudigd

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 september 2012 14:21

iPad

De omzet uit Apple's online winkel voor kranten en magazines Newsstand is sinds de lancering in oktober 2011 verdrievoudigd. De in-app aankopen genereren het grootste deel van de omzet van Newsstand.

Dit concludeert analysebureau App Annie op basis van eigen analyses van de online winkel. Vooral kranten en magazines waarbij voor ieder nieuw nummer apart betaald moeten worden blijken veel geld op te brengen. Apps die andere betaalmodellen hanteren dragen nauwelijks bij aan de winst.

Omzet

De Verenigde Staten blijkt het land te zijn dat de meeste omzet genereert, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada. Vooral in Engelstalige landen blijkt Newsstand dus veel omzet te generen. Duitsland staat op de vijfde plek. China staat op de negentiende plek. Dit is opvallend, aangezien China op de eerste plek staat op de lijst met landen die het meest uit de Newsstand downloaden.

De analyses van het analysebureau wijzen uit dat Newsstand op de iPad aanzienlijk beter scoort dan op de iPhone. Dit ligt voor de hand, aangezien het scherm van de iPad een stuk groter is en daardoor beter geschikt is voor het lezen van grote stukken tekst.

Omzet per download

Wereldwijd blijkt een download uit de Newsstand gemiddeld 45 dollarcent aan omzet op te leveren. In een aantal landen ligt dit gemiddelde echter aanzienlijk hoger. Zo ligt de gemiddelde omzet per download in de tien best scorende landen op 97 dollarcent.

0 Reactie(s) op: Omzet uit Newsstand is sinds start verdrievoudigd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.