Offline internetpagina's bekijken met Safari in OS X Mountain Lion

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 mei 2012 13:36

Nieuws

Apple gaat de webbrowser Safari in Mac OS X Mountain Lion voorzien van een offline functie. De feature slaat webpagina's op in de cache, waardoor je deze op een later moment ook offline kunt bekijken.

Gear Live schrijft dat de feature wordt toegevoegd aan het bestaande 'Reading List'. Reading List is op dit moment een feature waarin je webpagina's kan opslaan die je op een ander moment wil lezen. Om webpagina's uit de Reading List te kunnen openen heb je op dit moment een internetverbinding nodig.

Cache

Hier gaat Apple dus verandering in brengen door pagina's die je aan de Reading List toevoegt automatisch in de cache op te slaan. Je kunt hierdoor de pagina ook zonder internetverbinding oproepen. De feature is bijvoorbeeld interessant voor Mac-gebruikers die vaak op locaties zijn waar geen internetverbinding aanwezig is. Ook in het openbaar vervoer kan de functionaliteit uitkomst bieden.

Het offline bekijken van webpagina's is overigens niet nieuw. Al langer zijn er apps die deze mogelijkheid bieden. Denk hierbij aan Read Later voor het Mac OS X-platform en Readability en Instapaper voor het iOS-platform.

0 Reactie(s) op: Offline internetpagina's bekijken met Safari in OS X Mountain Lion

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.