Office-cloud vervangt Office voor Mac OS X

Door: Jasper Bakker | 18 juli 2012 14:56

Nieuws

Microsoft brengt de volgende versie van Office niet uit voor Mac OS X. Apple-gebruikers zijn aangewezen op clouddienst Office 365.

Niet alleen de nu vrijgegeven bèta van Office 2013 mijdt Macs, maar ook de definitieve release van die software zal niet draaien op OS X. Microsoft verwijst gebruikers naar zijn clouddienst Office 365. De 'technical preview' van het applicatiepakket valt niet te installeren op Macs, vermeldt de faq (frequently asked questions) over die software. In dat faq-antwoord noemt Microsoft ineens Office 365 wat wel beschikbaar zal zijn op Mac-computers, naast pc's.

'Geen vereiste'

Productmarketingmanager Joris Rutten van Microsofts Office-divisie noemt Office 365 “een zeer goede keuze voor Mac-gebruikers, maar geen vereiste". Hij stelt dit in antwoord op vragen van Webwereld of Office 2013 wel uitkomt voor het computerbesturingssysteem van Apple. Doorvragen levert de bevestiging op dat er geen nieuwe Office-versie komt voor Macs.

“Wanneer we het nieuwe Office lanceren, dan komt er een update voor Office for Mac 2011. Met deze update kunnen de Office for Mac-licenties meetellen binnen je Office 365 Home Premium-subscription." Dat cloudabonnement is de net aangekondigde consumentenvariant van het oorspronkelijk voor bedrijven bedoelde Office 365.

Aanhaken op de cloud

Tegelijk met de onthulling van softwarepakket Office 2013 heeft Microsoft drie nieuwe licentiepakketten voor zijn kantoor-cloud aangekondigd. De aankomende lokaal draaiende software kan namelijk direct aanhaken op de cloud-tegenhanger, voor onder meer opslag, synchronisatie en samenwerking (collaboration).

Komende herfst maakt Microsoft pas de definitieve opstelling bekend van de diverse Office-varianten, wat dan de softwarepakketten en de cloudabonnementen betreft. Rutten benadrukt nu ook dat hierover nog geen mededelingen worden gedaan. Hij licht nog wel toe dat gebruikers van Office voor Mac niet perse voor het Office 365-cloudabonnement hoeven te kiezen; het kan. Hun huidige Office-installatie blijft ook zonder de cloudaansluiting functioneel.

Bevestigd: niet voor XP en Vista

De aansluiting van Mac-Office op Microsofts clouddienst gebeurt met een update voor dat pakket. Het is onbekend of die tegelijk uitkomt met het pc-softwarepakket Office 2013. “We kunnen nog niet delen wanneer we Office for Mac 2011 exact gaan updaten." De nieuwe Office-versie voor Windows wordt komende herfst verwacht.

De sinds maandagavond beschikbare bèta (customer preview) van Office 2013 is alleen beschikbaar voor Windows 7 en 8, en wat laatstgenoemde betreft alleen de meest recente bèta (de release preview). Rutten bevestigt aan Webwereld dat de systeemvereisten voor Office 2013, niet alleen de preview daarvan, Windows 7 en 8 zijn. Windows XP en Vista komen dus niet aan bod.

0 Reactie(s) op: Office-cloud vervangt Office voor Mac OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.