Office 365 als app naar iPhone

Door: henk-jan-buist | 14 juni 2013 14:44

Nieuws

Microsoft brengt een versie voor Office 365 uit voor de iPhone. Niet-abonnees worden doorverwezen naar een scherm om een abonnement af te sluiten. Eerder had Microsoft ruzie met Apple hierover.

Microsoft Office is als iPhone-versie verschenen in de vorm van een Office 365-applicatie. Office is daarom enkel beschikbaar voor abonnees van de dienst en een stand-alone app schittert nog altijd door afwezigheid op andere mobiele platforms.

De app ‘Office Mobile for Office 365 subscribers’ komt vandaag aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten uit en alleen op de iPhone; een iPad-versie is nog niet beschikbaar. Office 365 is sterk geïntegreerd met SkyDrive en een dergelijk cloudplatform moet interessant zijn voor mobiele gebruikers.

Afsluiten via app

Office 365 is een abonneeversie en alleen bestaande klanten kunnen daar gebruik van maken. Maar er is bij het starten een optie om een abonnement af te sluiten, meldt The Verge. Apple eist normaal gesproken dertig procent van in-app aankopen, maar het is niet bekend hoeveel Microsoft nu betaalt voor aankopen die in de Office-app worden gedaan.

In de clinch

Eerder lag Microsoft om deze reden met Apple in de clinch over dergelijke aankopen via een Skydrive-app op iOS. Ook bij de aankoop van extra Skydrive-ruimte via de app zou Microsoft een percentage moeten inleveren bij Apple. Microsoft bereikte een compromis met Apple en sloopte de optie om aankopen te doen uit de Skydrive-app voor iOS.

0 Reactie(s) op: Office 365 als app naar iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.