Office 2016 voor Mac: Mooier, efficiënter en helemaal in de cloud

Door: Evi Maquoi | 07 oktober 2015 10:25

Review

Eindelijk. Zo'n vijf jaar na de release van Office 2011 voor Mac komt Microsoft met een nieuwe versie van de kantoorsuite. Word, Excel, Powerpoint, Outlook en OneNote zien er niet enkel een stuk gelikter uit, je krijgt ook flink wat nieuwe functies. Bovendien ligt de focus op samenwerken in de cloud.

Microsoft Office 2016 voor Mac

Prijs:

Office 2016 voor Thuisgebruik: € 149,- (eenmalig)

Office 365 Personal (1 Mac): € 69,- per jaar

Office 365 Home (5 Macs): € 99,- per jaar

OS:

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.7 Lion

OS X 10.8 Mountain Lion

OS X 10.9 Mavericks

OS X 10.10 Yosemite

Taal:

Nederlands

Website:

www.microsoft.nl

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Verbeteringen
 • Office 365
 • Retina
 • Aankoop mogelijkheden
 • Bestanden delen
 • Minpunten
 • Problemen in El Capitan

Microsoft Office is een standaard. Wereldwijd zijn er zo'n 1,2 miljard gebruikers. Sinds de release van de vorige versie voor Mac is er echter veel veranderd. We gebruiken meerdere apparaten (pc, Mac, tablet en smartphone) en zijn niet meer gebonden aan één besturingssysteem. De cloud is bovendien onmisbaar. Microsoft heeft goed geluisterd naar de noden van haar klanten. Office 2016 voor Mac zit tjokvol verbeterde functies en is geoptimaliseerd voor Retina-schermen. Doorwinterde trackpadgebruikers hoeven niet teleurgesteld te zijn want Microsoft heeft veel energie in gestures gestopt. Lees ook: Microsoft brengt Office 2016 uit voor Mac.

De focus van Office 2016 voor Mac ligt op samenwerken en bestanden delen.

Focus op samenwerken

De look and feel van Office voor Mac is behoorlijk bijgeschaafd. Alles ziet er een stuk strakker uit - inclusief de Word- en Excel- sjablonen en Powerpoint-thema's - en bestanden delen is makkelijker dan ooit. Via Bestand > Delen kun je iemand uitnodigen om samen te werken aan je document, spreadsheet of presentatie.

Interessante nieuwigheden

Alle verbeteringen en nieuwe functies opsommen zou erg veel tekst in beslag nemen. We schotelen je daarom onze favorieten voor.

Je hoeft je vanaf nu niet meer te schamen als je een standaard Powerpoint-sjabloon wilt gebruiken als basis voor je presentatie.

In Word zijn de zogenoemde genestelde opmerkingen erg handig om in de kantlijn een gesprek te starten met personen waarmee je een document deelt. Ook handig is de knop PDF verzenden. Je e-mailprogramma opent met één druk op de knop een nieuw bericht met de pdf als bijlage. In Excel vind je onder andere een verbeterde formulebouwer en de grafieken ogen een pak moderner. In Powerpoint zijn we erg enthousiast over de zogenoemde Weergave voor presentator. Hier krijg je - vergelijkbaar met Apple Keynote - je huidige en volgende slide, een timer en eventuele notities te zien. De belangrijkste nieuwigheden in Outlook? E-mail previews tonen nu altijd de eerste zin van een bericht zodat je meteen kunt beslissen of je de mail onmiddellijk of pas later wilt lezen. Daarnaast vonden we ook de mogelijkheid om twee agenda's naast elkaar te tonen erg interessant. Dat maakt het veel eenvoudiger om een afspraak tussen twee personen te plannen.

Outlook toont nu standaard de eerste regel van het bericht zodat je meteen kunt beslissen of je een mail nu of pas straks wilt lezen.

Conclusie

Office 2016 voor Mac heeft erg veel nieuwe functies en voelt toch nog altijd vertrouwd aan. Het aanbod van de diverse formules - Office 2016 of Office 365 - maakt dat er voor iedereen een passend pakket is. Wie al een Office 365-abonnement heeft, kan bovendien vandaag al gratis upgraden en krijgt maar liefst 1 TB gratis opslagruimte via OneDrive. De vraag blijft alleen of je in de buidel wilt tasten, want Apple Pages, Numbers en Keynote zijn volledig gratis. Let wel, als je Mac OS X El Capitan draait, kun je maar beter even wachten want Office 2016 voor Mac crasht af en toe in combinatie met het nieuwste besturingssysteem.

1 Reactie(s) op: Office 2016 voor Mac: Mooier, efficiënter en helemaal in de cloud

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 oktober 2021 14:35 WilcoVx
  Hmm (zucht), van zoiets als het uitstekende LibreOffice is recentelijk vrijwel niks te vinden maar is ook gewoon geschikt voor huidige macOS.
  Waarom is dat toch, is de commercie al weer zo ver doorgeslagen??
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.