Nostalgie: Apple Lisa I op eBay

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 december 2010 14:03

Mac

Voor de liefhebbers van vroege Apple-producten is op eBay een prachtig product opgedoken. Op de website wordt een Apple Lisa I aangeboden, een computer die in 1983 door Apple werd gelanceerd. De computer wordt verkocht inclusief het bijbehorende toetsenbord, maar zonder muis of extra software.

De computer wordt geleverd met authentieke Lisa I en 'Twiggy' ROMS. 'Twiggy' is een naam die door Apple intern werd gebruikt voor Apple FileWare 5.25-inch floppy's met dubbele die aan twee kanten beschreven konden worden. De Lisa I beschikt over een anti-glare scherm en werkt volgende de huidige eigenaar vlekkeloos. De behuizing van de computer is door de jaren heen flink verkleurd, maar is volgens de eigenaar nog helemaal heel.

De Apple Lisa I

Goedkoop is de Lisa I niet. Het hoogste bod voor de computer staat momenteel op 25100 dollar. De Lisa I beschikt overigens niet over een serienummer. Dit aangezien de huidige eigenaar een broer had die in 1980 werkzaam is geweest bij Apple en verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de machine. Het gaat dan ook om een intern exemplaar van de Lisa I.

Het apparaat heeft volgens de eigenaar sinds 1988 in een kast gestaan. De eigenaar wil het apparaat nu verkopen omdat het volgens hem een grote rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Apple. Het apparaat verdient daarom meer dan stof happen in een kast. De opbrengst van nu al ruim 25000 dollar zal waarschijnlijk ook een rol hebben gespeeld.

De Lisa I van verschillende kanten

0 Reactie(s) op: Nostalgie: Apple Lisa I op eBay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.