Nokia werkt aan een eigen kaartenapp voor de iPhone en iPad

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 november 2012 17:49

iPad

Apple is de fout in gegaan met zijn eigen Kaarten-app en kreeg een storm van kritiek te verduren. Concurrent Nokia probeert hier op in te spelen door een eigen kaarten-app op het iOS-platform aan te kondigen. De app moet op korte termijn beschikbaar zijn in de App Store.

De kaarten-app van Nokia krijgt de naam 'Here' en is gebaseerd op Nokia's bestaande kaartendienst, die in HTML5 beschikbaar is via webbrowsers. Michael Halbherr, executive vice president van Nokia's Location & Commerce-afdeling stelt dat het moeilijk is een kwalitatief goede kaarten-app te ontwikkelen. Halbherr stelt echter dat locatie gebaseerde informatie de manier waarop wij technologie gebruiken om in de echte wereld.

3D

De Here-app wordt uitgerust met 3D-functionaliteiten. Nokia kreeg de technologie die dit mogelijk moet maken in handen door de overname van Earthmine, een bedrijf dat zich specialiseerde in een technologie voor het verzamelen en verwerken van data. Hiermee gaat Nokia dus rechtstreeks de concurrentie aan met de 3D-functionaliteiten van Apple's kaartenapp.

Alle apps die in de App Store worden aangeboden moeten door Apple worden goedgekeurd. Het ligt echter niet voor de hand dat Apple deze goedkeuringsprocedure gaat gebruiken om een kaartenapp van Nokia uit de App Store te weren. Apple's eigen kaartenapp presteert zeer slecht, waardoor het bedrijf zelf geen waardig alternatief kan bieden.

Concurrerende kaartenapp gebruiken

Apple's CEO Tim Cook liet na het lanceren van Apple's eigen kaartenapp weten dat Apple de app te vroeg had gelanceerd. Cook raadde gebruikers aan tot de lancering van een verbeterde versie van Apple's kaartenapp gebruik te maken van concurrerende kaartenapps. Gebruikers zouden bijvoorbeeld voor Nokia's Here-app kunnen kiezen.

0 Reactie(s) op: Nokia werkt aan een eigen kaartenapp voor de iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.