Nieuwe patentrechtszaak tussen Apple en Samsung gaat door

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 maart 2013 13:03

Nieuws

Een nieuwe patentrechtszaak tussen Apple en Samsung mag doorgaan. Het hoger beroep van een eerdere uitspraak hoeft niet te worden afgewacht. Dit bepaalt een Amerikaanse rechter.

Rechter Lucy Koh besloot onlangs bijna de helft van een eerder aan Samsung opgelegde boete van 1 miljard dollar, zo’n 800 miljoen euro, te schrappen. Apple is op deze uitspraak in hoger beroep gegaan. Reuters meldt dat Koh nu oordeelt dat het niet noodzakelijk is de uitspraak op dit hoger beroep af te wachten om een nieuwe rechtszaak te kunnen starten.

Patent dat wordt gebruikt in Siri

De nieuwe rechtszaak tussen Apple en Samsung gaat opnieuw over een patent. Het zou ditmaal gaan om een patent dat Apple gebruikt in zijn spraakherkenningstechnologie Siri. Het is echter niet duidelijk om welk patent het gaat.

Koh lijkt overigens niet te staan te springen om een herhaling van de eerdere, langdurige juridische strijd tussen de twee bedrijven. De rechter vraagt zowel Apple als Samsung hun claims in de nieuwe rechtszaak te beperken en minder getuigen op te roepen. De zaak moet hierdoor sneller kunnen worden behandeld en dus niet opnieuw een langslepend juridische proces worden.

0 Reactie(s) op: Nieuwe patentrechtszaak tussen Apple en Samsung gaat door

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.