Nieuwe NOS-app werkt samen met smart tv

Door: Elmar Rekers | 27 augustus 2013 13:29

Mac

De NOS heeft dinsdag een vernieuwde Journaal-app voor iPhone, iPad en iPod touch gelanceerd. Deze maakt het mogelijk om eenvoudig uitzendingen terug te kijken op groot scherm. De zapfunctie laat de gebruiker namelijk een Journaal-uitzending naar zijn smart tv sturen zonder tussenkomst van een Apple

"Als je je iPhone, iPad of iPod via je thuisnetwerk met je smart tv verbindt, kijk je in een handomdraai uitzendingen terug op het grote scherm", zo schrijft de NOS in het persbericht. De nieuwe 'zapfunctie' wordt voorlopig alleen aangeboden binnen de NOS Journaal-app voor iOS. Als de gebruikers tevreden zijn, zal de NOS ook de algemene NOS-app van de toepassing voorzien.

Experiment

Lara Ankersmit, hoofd Nieuwe Media van de NOS: "Aanleiding voor dit experiment is dat steeds meer mensen een smartphone hebben en een tv die is aangesloten op het internet. De smartphone krijgt een steeds centralere rol in het dagelijks leven en wordt al lang niet meer alleen gebruikt om te bellen. Met deze nieuwe toepassing spelen we in op deze ontwikkeling."

Naast de zapfunctie heeft de NOS zijn app ook uitgebreid met uitzendingen van Studio Sport en NOS op 3. Verder zijn er ook livestreams te bekijken van de Champions League, Journaal 24, Politiek 24 en Sport 24. Deze streams zijn vooralsnog niet door te sturen naar een smart tv, volgens de NOS om "technische redenen".

0 Reactie(s) op: Nieuwe NOS-app werkt samen met smart tv

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.