Nieuwe MacBook Air en Lion laten verkoopcijfers Apple groeien

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 augustus 2011 14:50

Nieuws

De nieuwe MacBook Air en Mac OS X Lion blijken de verkoopcijfers van Apple flink goed te hebben gedaan. De Mac-verkopen van Apple zijn in de eerste maand van het vierde kwartaal ten opzichte van het dezelfde periode in 2010 met 26 procent gestegen.

Dit schrijft marktonderzoeksbureau NPD. De eerste maand van het vierde kwartaal klinkt misschien vreemd, maar het vierde kwartaal van Apple loopt niet gelijk met het vierde kwartaal op de kalender. Het vierde kwartaal van Apple loopt van juli tot september. De groei van 26 procent heeft dus betrekking op de maand juli.

Apple lanceerde begin juli zowel Mac OS X Lion als de nieuwe MacBook Air. Gene Munster, analist bij Piper Jaffray, zegt te verwachten dat Apple daarom eenvoudige de verwachte verkoopcijfers van 4,5 miljoen Mac's in het vierde kwartaal gaat halen.

De analist waarschuwt dat de hoge verkoopcijfers deels zijn te danken aan de lancering aan het begin van het kwartaal. De analist verwacht dan ook dat de verkoopcijfers in de rest van het kwartaal minder spectaculair zullen zijn.

Via: All Things D

0 Reactie(s) op: Nieuwe MacBook Air en Lion laten verkoopcijfers Apple groeien

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.