Nieuwe layout voor App Store beschikbaar in iOS 6 beta

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 september 2012 18:00

iPad

De App Store krijgt in iOS 6 een flinke update. De App Store is in de beta van iOS 6 voorzien van een nieuwe layout. Vooral de manier waarop zoekopdrachten worden vertoond is aanzienlijk veranderd.

JailbreakNation toont in een video dat de App Store in zoekresultaten voortaan alle informatie over een app bundelt op een soort kaart. De kaarten bevatten niet alleen een installatieknop en beoordeling, maar ook een screenshot van de app. Je krijgt hierdoor een duidelijker beeld van de app zonder dat je deze hoeft aan te klikken. 9to5Mac weet te melden dat de nieuwe layout op zowel de iPhone als iPad beschikbaar is.

[youtube]ZrgqjOKJVAM[/youtube]

Algoritme van Chomp

Naast de nieuwe layout blijkt Apple ook wijzigingen aan te hebben gebracht in het algoritme dat wordt gebruikt voor zoekmachine van de App Store. De zoekresultaten in de iOS 6 beta verschillen van de resultaten in de App Store op iOS 5.1.1. Apple nam in februari 2012 de appzoekmachine Chomp over. Het is dan ook mogelijk dat Apple technologie van Chomp heeft verwerkt in de nieuwe App Store.

De knop voor de Genius-aanbevelingen is verhuisd naar het midden van de menubalk en heeft daarmee een aanzienlijk prominentere plek gekregen. Dit doet vermoeden dat Apple de Genius-aanbevelingen in iOS 6 een grotere rol wil laten spelen. De Genius-bevelingen waren eerder in de iOS 6 beta nog niet beschikbaar. 9to5Mac weet echter te melden dat Apple de functie inmiddels heeft ingeschakeld.

0 Reactie(s) op: Nieuwe layout voor App Store beschikbaar in iOS 6 beta

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.