Nieuwe iPad Pro krijgt Face ID

Door: Lub Snoek | 09 november 2017 11:36

Nieuws

De kans is groot dat de nieuwe generatie iPads uitgerust wordt met soortgelijke functies als de iPhone X. Zo krijgt de iPad dunnere schermranden en Face ID.

Dat meldt Bloomberg op basis van betrokkenen bij de productie van de iPad. Een nieuwe iPad Pro met dunnere schermranden en Face ID zou al in 2018 op de markt kunnen verschijnen. Volgens de bron krijgen de nieuwe iPads echter geen OLED-scherm, die de iPhone X wel heeft.

Thuisknop

De kans is groot dat de 10,5-inch iPad Pro de eerste iPad wordt met de nieuwe functies. Deze reeks werd onlangs ververst en de randen aan de zijkant van het scherm werden toen al een stuk dunner. Een groter scherm zou betekenen dat de 10,5-inch iPad Pro, net als de iPhone X, geen thuisknop meer krijgt. Hierdoor kan het scherm een groter deel van de voorkant van het toestel beslaan.

Face ID zal Touch ID vervangen, een functie die sinds 2014 in de iPad zit. De schermranden aan de boven- en onderkant zullen voor het eerst sinds de introductie in 2010 significant kleiner worden.

Kannibalisme

Apple verkoopt voor het eerst sinds jaren weer meer iPads. Specialisten waren van mening dat de steeds groter wordende iPhone de iPad zou kannibaliseren. Waarschijnlijk heeft Apple om die reden de iPad Mini - hoewel deze nog wel wordt verkocht - geen update gegeven.

Sinds enkele jaren heeft een krachtigere variant van de iPad op de markt gezet: de iPad Pro. Voor deze nieuwe soort iPads zijn meer accessoires verkrijgbaar, waarmee de iPad Pro een echte laptop/desktopvervanger kan zijn.

Hoewel verwacht werd dat de iPad Pro op zijn beurt weer de Mac zou kannibaliseren, bleek uit cijfers van de afgelopen kwartalen dat er juist meer Macs dan iPads worden verkocht. Het lukt Apple dus om met een steeds groter wordend scala aan producten een steeds groter marktaandeel in verschillende markten te veroveren - een ontwikkeling die veel analisten niet zagen aankomen.

0 Reactie(s) op: Nieuwe iPad Pro krijgt Face ID

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.