Nieuwe exploit op OS X via oud Office-lek

Door: tonie-van-ringelestijn | 28 maart 2012 13:42

Mac

Een nieuwe exploit gebruikt een oude kwetsbaarheid in Office voor het verspreiden van malware naar Mac OS X-systemen.

Kwaadwillenden hebben recent een oud lek in Microsoft Office voor OS X gebruikt om malware te verspreiden waarmee ze Macs volledig konden overnemen, schrijft Cnet. Hoewel het om een kwetsbaarheid gaat die al is gepatcht, zou het wel een van de eerste keren zijn dat criminelen Office-documenten gebruiken om OS X-systemen te besmetten. Het gaat om een lek dat Microsoft al in de zomer van 2009 heeft gedicht en die alleen geldt voor versies van Office 2004 en Office 2008 en OpenXML Converter.

Tibet

Malwaremakers proberen ongepatchte systemen te exploiteren via malicieuze Word-bestanden die ze per spam of anderen middelen verspreiden. Na openen op een ongepatchte versie van Word for Mac draait het document een script dat uiteindelijk de malware activeert. Bovendien verschijnt er dan een Word-document met een politiek statement over Tibet.

Die verwijzing naar Tibet duidt er volgens securitybedrijf AlienVault op dat de malware mogelijk afkomstig is van de makers van de recente Tibet.A Trojan die zich eveneens op OS X richt. Die trojan is gericht op non-gouvernementele organisaties in Tibet.

0 Reactie(s) op: Nieuwe exploit op OS X via oud Office-lek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.