Nieuwe Angry Birds in de zomer

Door: jalmar-westerhoff | 02 maart 2011 14:32

Mac

Van alle duizenden games die te downloaden zijn in de App Store, is Angry Birds misschien wel het populairst. Het spelletje is o.a. ontworpen door Rovio's CEO Peter Vesterbacka. Afgelopen week vertelde hij op het GDC (Game Developer Conference) over het succes van het bedrijf.

Veel mensen zien Vesterbacka als geniale geest. Een man met een briljant idee wat uiteindelijk geleid heeft tot het ontstaan van Angry Birds. Vesterbacka legde uit dat Rovio veel meer is dan alleen maar Angry Birds. Sterker nog, de populaire app is het 52e spel dat Rovio ontworpen heeft. Het bedrijf maakt al games voor de mobiele telefoonmarkt sinds 2003, lang voordat de iPhone haar debuut maakte.

Angry Birds werd ontworpen tussen de lancering van een hoop andere games door. Rovio zag het spel helemaal niet als haar prioriteit. Een team van totaal 12 ontwikkelaars maakte de game tot wat het is in minder dan 8 maanden, aldus Vesterbacka.

For us, the timing was really perfect, it was a perfect storm,”

Vesterbacka vertelde dat de game voor het eerst werd gereleased in december 2009. De app sloeg als eerste aan in Finland, Vesterbacka's thuisland. Nadat Angry Birds door een populaire skiër op de Zweedse TV werd aangekaart, raakte langzamerhand ook Europa in de ban van het spel. Later ook Amerika en op den duur werd het toegelaten tot de App Store.

“We really have Apple to thank,” vertelde Vesterbacka – not just for helping to promote Angry Birds, but for creating the App Store to begin with.

Op dit moment is Angry Birds een wereldwijd succes. Niet alleen de app is populair, de vogels en varkens uit het spel komen op veel meer platformen terug. Angry Birds Rio staat gepland op 22 maart. Deze nieuwe Angry Birds game werd samen met o.a. Hollywood studio 20th Century Fox ontworpen. Het belooft dus wat te worden. Naast Rio had Vesterbacka nog ander goed nieuws. Op het GDC liet hij doorschemeren dat alweer een nieuwe Angry Birds voor de zomer in de planning staat.

“You won’t have to wait too long, Rovio plans to release new Angry Birds games this summer.

Lees meer op loopinsight

0 Reactie(s) op: Nieuwe Angry Birds in de zomer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.