Nieuwe AirPort Extreme en Time Capsule hebben betere bereik en snelheid

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 augustus 2011 20:29

Nieuws

Apple update regelmatig haar producten. Het is echter niet altijd duidelijk wat voor wijzigingen Apple precies heeft aangebracht. Zo ook bij de vernieuwde versies van de Airport Extreme en de Time Capsule. Uit een review komen nu meer details naar voren.

De Airport Extreme en de Time Capsule werden in juni door Apple gelanceerd. Hierbij was onduidelijkheid over de wijzigingen die de apparaten hadden meegekregen. Brian Klug van AnandTech heeft een uitgebreide review geschreven van de producten waarin naar voren komt dat beide apparaten aanzienlijke snellere dataoverdracht kunnen realiseren en een beter bereik hebben dan hun voorgangers.

Klug schrijft dat hij met zijn MacBook Pro een goede verbinding heeft vanaf punten in huis waar hij voorheen met geen mogelijkheid verbinding kon krijgen. De datasnelheid van de nieuwe apparaten liggen dan daarnaast aanzienlijk hoger. Zo haalt Klug met de vierde generatie AirPort Extreme in zijn keuken een datasnelheid van 2,67Mbps downstream. Met de vijfde generatie is deze snelheid opgelopen tot maar liefst 68,7Mbps downstream.

Het verschil is minder duidelijk op locaties waar de verbinding met de vierde generatie AirPort Extreme beter is. Zo behaalt Klug in zijn review vanuit zijn hal met de vierde generatie AirPort Extreme 85,5Mbps, wat bij de vijfde generatie is verbeterd tot 90,5Mbps.

De datasnelheden die Brian Klug met de nieuwe Airport Extreme behaalde

0 Reactie(s) op: Nieuwe AirPort Extreme en Time Capsule hebben betere bereik en snelheid

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.