News Corporation trekt 15 december stekker uit The Daily

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 december 2012 13:49

iPad

New Corp, het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch, trekt 15 december de stekker uit de iPad-krant The Daily. The Daily was de eerste krant die beschikbaar werd voor de iPad, maar bleek niet het gewenste succes op te leveren.

De organisatie van Murdoch laat in een verklaring op zijn website weten dat The Daily een gedurfd experiment in digitaal uitgeven is en heeft geleid tot veel innovatie. De app werd in februari 2011 gelanceerd. News Corporation meldt in de tweeëntwintig maanden dat de app beschikbaar is geweest op de iPad echter onvoldoende lezers te kunnen hebben verzamelen en daarom niet overtuigd te zijn het business model op langere termijn te kunnen doorzetten.

Investering van 30 miljoen dollar

News Corporation investeerde maar liefst 30 miljoen dollar in The Daily. De iPad-krant beschikt over een redactie in zowel New York en Los Angeles en maakt daarnaast gebruik van veel freelancers. De kosten van de app liepen hierdoor tegen een half miljoen dollar per week aan.

The Daily is dus een duur experiment geweest voor News Corporation. Deze investering gaat volgens News Corporation echter niet verloren. Het bedrijf laat weten de ervaring die het met The Daily heeft opgedaan te gaan inzetten in andere kranten en publicaties.

0 Reactie(s) op: News Corporation trekt 15 december stekker uit The Daily

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.