Nep-update voor Camera+ verschijnt korte tijd in App Store

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 januari 2012 11:58

iPad

Apple controleert iedere app en update die ontwikkelaars via de App Store willen aanbieden. Desondanks heeft een onbekende het voor elkaar gekregen een nep-update voor Camera+ uit te brengen.

Het gaat om Camera+ 4.0, die korte tijd in de App Store werd aangeboden. Camera+ is een app die is ontwikkeld door de ontwikkelaar tap tap tap. De laatste versie van de app is momenteel 2.4VS. Ondanks dat tap tap tap geen nieuwe update had ontwikkeld verscheen vorige week ineens versie 4.0 van de app in de App Store.

De 'neppe' update werd ontdekt door TheAppWhisperer, die de ontwikkelaar tap tap tap informeerde. De ontwikkelaar heeft vervolgens contact opgenomen met Apple, waarna Apple de app uit de App Store heeft verwijderd.

Het is niet precies duidelijk wat het doel van de update is geweest. Het is mogelijk dat de ontwikkelaar van de nep-update simpelweg wilde profiteren van de populariteit van Camera+. Door het aanbieden van zijn eigen versie gingen de opbrengsten van de app tijdelijk naar de onbekende ontwikkelaar. Het is echter niet uit te sluiten dat de ontwikkelaar malware heeft verwerkt in de update.

Daarnaast is het onduidelijk hoe de app in de App Store terecht is gekomen. Camera+ is een populaire app. Het is dan ook opvallend dat iemand juist voor deze app onder een valse naam een update door de goedkeuringsprocedure heeft weten te krijgen.

0 Reactie(s) op: Nep-update voor Camera+ verschijnt korte tijd in App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.