Nederlands tabletgebruik groeit 10 procent in half jaar

Door: rene-schoemaker | 19 augustus 2013 16:00

iPad

Drie miljoen Nederlandse huishoudens hebben op dit moment een of meer tablets thuis liggen. Dat is 10 procent meer dan een half jaar geleden. Van de niet-tabletbezitters is 19 procent van plan binnen zes maanden een tablet aan te schaffen.

De iPad is nog steeds de meest populaire tablet in Nederland, meldt Telecompaper in een kwartaal onderzoek naar het Nederlandse tabletgebruik. Maar Samsung komt rap naderbij. Precieze cijfers hierover geeft Telecompaper niet, die zijn samen met het rapport voor 3400 euro aan te schaffen.

Keuze vanwege imago, of vanwege prijs

Op dit moment heeft 42 procent van de Nederlandse huishoudens een of meer tablets. Mensen kiezen voor Apple, Samsung of Microsoft vanwege het imago van dat merk. Er zijn ook gebruikers die vooral kijken naar goedkopere apparaten, zoals die van Yarvik. Overigens speelt ook bij de bezitters van een Samsung-apparaat de prijs een rol.

Nederlanders gebruiken tablets vooral om op het web te surfen en spelletjes te spelen. Dat gebeurt gemiddeld negen en een half uur per week. De gemiddelde tabletgebruiker is man en heeft een groter gezinsinkomen dan niet tabletgebruikers. De gemiddelde leeftijd van de tabletgebruiker neemt toe, zegt Telecompaper.

0 Reactie(s) op: Nederlands tabletgebruik groeit 10 procent in half jaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.