Nederlands bedrijf eert Steve Jobs met custom MacBook Pro

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 oktober 2012 20:38

Mac

Steve Jobs is afgelopen vrijdag één jaar geleden overleden. De Nederlandse MacBook-customizer Uncover eert de Apple-oprichter met een drietal speciaal ontworpen MacBook Pro's. De MacBook Pro's bevatten onder andere een aangepast Apple-logo, waarin het silhouet van Jobs in de hap uit de appel te zien is. De opbrengst van de laptops wordt verdeeld over twee goede doelen.

Het ontwerp van de apparaten is gebaseerd op een ontwerp van de kunstenaar Jonathan Mak. Naast het aangepaste logo is de MacBook Pro ook voorzien van een quote van de Apple-oprichter uit 1995. De Engelstalige quote luidt in het Nederlands:

"Als je opgroeit wordt je doorgaans verteld dat de wereld is zoals hij is en het leven slechts is bedoeld om je leven te leiden op de wereld. Probeer niet te veel tegen de muur te schoppen, probeer een leuke familie te hebben, heb plezier en spaar een klein beetje geld. Dit is een erg beperkt leven. Het leven kan veel breder zijn, zodra je één simpel feit hebt ontdekt. Het feit dat alles om je heen wat jij leven noemt is gemaakt door mensen die niet slimmer waren dan jijzelf. En jij kan het veranderen, jij kan het beïnvloeden, jij kan zelf dingen bouwen die mensen kunnen gebruiken. Zodra je dit geleerd hebt, zul je nooit met hetzelfde zijn".

Te koop vanaf 9.500 euro

Uncover veilt in totaal drie exemplaren van de aangepaste MacBook Pro. De apparaten zijn [urlx=http://uk.ebid.net/for-sale/steve-jobs-tribute-macbook-77491800.htm]beschikbaar via de website eBid. Tot op heden heeft nog niemand op de apparaten geboden. Het minimale bod dat voor het apparaat kan worden uitgebracht is 9.500 euro.

Het Amsterdamse bedrijf belooft alle opbrengsten van de geveilde apparaten te verdelen over het goede doel 'Get It Done' en een fonds dat het bedrijf opzet in samenwerking met SellanApp. Dit fonds is bedoeld om iOS-apps te kunnen ontwikkelen die geen direct verdienmodel hebben, maar op sociaal vlak wel een duidelijke toegevoegde waarde bieden.

Via: CNET

0 Reactie(s) op: Nederlands bedrijf eert Steve Jobs met custom MacBook Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.