Nederlands Apple-museum verhuist naar Drentse dorp Orvelte

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 maart 2013 14:51

iPad

Het Apple Museum Nederland verhuist naar het Drentse Orvelte. Een zorgboerderij in het 'museumdorp' stelt een expositieruimte van 130 m2 beschikbaar voor de Apple-tentoonstelling.

Het Apple Museum Nederland was gevestigd in het Friese Ureterp en zou op 16 maart zijn deuren hebben geopend. Nog voor de opening bleek de belangstelling voor het museum echter zo groot dat de 100m2 die in het Friese dorp beschikbaar was onvoldoende was. Het museum liet daarom weten de opening voor onbekende tijd uit te stellen.

Collectie bestaat uit zowel hardware als software

In Orvelte is nu dus een nieuwe plek gevonden waar geïnteresseerden de collectie Apple-producten binnenkort kunnen bekijken. De collectie bestaat uit zowel hardware als software. Daarnaast stelt het Apple Museum Nederland ook een flinke hoeveelheid documentatie van Apple beschikbaar. De objecten worden op dit moment door de problemen met de huisvesting van het museum niet tentoongesteld.

Orvelte is een dorpje dat ongeveer op 20 kilometer afstand van Emmen ligt en 230 inwoners heeft. Het dorp is de locatie voor een flink aantal toeristische attracties en wordt daarom ook wel museumdorp genoemd.

0 Reactie(s) op: Nederlands Apple-museum verhuist naar Drentse dorp Orvelte

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.