Naam van opvolger Steve Jobs blijft geheim

Door: rene-schoemaker | 24 februari 2011 11:50

Mac

Apple hoeft niet duidelijk te maken hoe het bedrijf de opvolging van de zieke ceo Steve Jobs heeft geregeld. De aandeelhouders vinden de openbaarmaking van Apple’s toekomstplan niet nodig.

Apple heeft een plan in de kluis liggen waarin wordt voorzien hoe de opvolging van Steve Jobs moet worden afgehandeld. Er is niet alleen een stappenplan, ook schijnt er een geheime lijst te zijn met mogelijke opvolgingskandidaten. (Webwereld zette al eens vijf mogelijke opvolgers op een rij.) Het is vooral het bestaan van die lijst dat Apple de plannen angstvallig in de kluis wil houden en niet openbaar wil maken.

Die openbaarheid werd wel geëist door een aandeelhouder, de Central Laborers Pension Fund of Jacksonville. Het arbeiderspensioenfonds kreeg daarin steun van de Institutional Shareholder Services, een Amerikaanse koepelorganisatie die kleine aandeelhouders bijstaat, Volgens de beide organisaties is het in het belang van de aandeelhouders om te weten wat er met Apple gaat gebeuren als Steve Jobs onverhoopt afscheid moet nemen.

Zorgen om zieke Jobs

De gezondheidstoestand van Jobs geeft alle aanleiding voor zorgen bij sommige aandeelhouders, die van mening zijn dat Apple geen Apple meer is als Jobs de touwtjes niet meer in handen heeft. Jobs heeft Apple in de laatste tien jaar van nichespeler op de computermarkt, gebracht tot het meest waardevolle technologiebedrijf ter wereld – gelet op de waarde van de aandelen.

Op de aandeelhoudersvergadering van gisteren ging de meerderheid van de aanwezigen niet mee met het voorstel van het arbeiderspensioenfonds, bericht Webwereld's zustersite Infoworld. Daarmee werd de aanbeveling van Apple zelf gevolgd, dat luidde dat het schadelijk zou zijn voor zowel het bedrijf als voor mogelijke opvolgers van Jobs als met name het lijstje potentiële kandidaten op straat zou komen te liggen.

Jobs niet aanwezig

Overigens was Steve Jobs, in naam nog steeds de ceo van Apple, niet bij de aandeelhoudersvergadering. Hij werd ditmaal ook niet verwacht, vanwege zijn ziekte. Jobs wordt in de dagelijkse gang van zaken vervangen door coo Tim Cook, die ook de aandeelhoudersvergadering leidde. Jobs was vorige week overigens wel bij Obama te gast in het Witte Huis.

0 Reactie(s) op: Naam van opvolger Steve Jobs blijft geheim

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.