Muzieksuggesties delen

Door: Dirk Schoofs | 28 december 2010 15:49

How To

Apple slooft zich uit om de iTunes-gebruiker voortdurend met nieuwe suggesties te bestoken. Enkele jaren geleden kwam Apple met Genius op de proppen, waarmee aan de hand van uw eigen muziekcollectie nieuwe voorstellen worden gedaan. Sinds een paar maanden krijgen de suggesties een meer persoonlijk tintje. Met Ping volgt u immers waar uw vrienden naar luisteren en wat op dit moment hot is.

1. Instellen

Ping is een sociaal netwerk waarmee u muziek kunt ontdekken door u te abonneren op updates van vrienden en artiesten. Nadat u iTunes 10 hebt geïnstalleerd, vindt u dit nieuwe kenmerk voortaan in de linkerkolom onder Store. Het feit dat Apple de gebruiker Ping niet zomaar door de strot wil rammen, vinden we een verfrissende instelling. De eerste keer moet u Ping dus zelf activeren. Vervolgens vraagt Ping u om in te loggen met uw iTunes-account en wachtwoord. Even nog een minimum aan profielgegevens invoeren. Vul uw naam en geslacht in en voeg eventueel een afbeelding toe. Daarna klikt u op Volgende. In dit venster zal iTunes vragen hoe u uw muziekupdates met de wereld wilt delen. Wilt u uw updates, mening en eigen toplijstjes automatisch weergeven? Of wilt u dat handmatig doen? Of wilt u gewoon de informatie van anderen kunnen zien, zonder zelf in uw kaarten te laten kijken? U kunt het zelf instellen.

Even aangeven welke muziek u graag beluistert.

2. Volgen en gevolgd worden

Dan komen de privacyinstellingen. Hier heeft Apple het gelukkig eenvoudig gehouden. Er zijn alweer drie mogelijkheden: of u staat toe om steeds uw muziekkeuze te laten volgen, of kan iemand dat uitsluitend na uw toestemming, of u laat niemand toe. Daarnaast geeft u zelf aan welke informatie privé moet blijven en wat er openbaar te bekijken is. Vanaf dan bent u klaar en komt u op de Ping-homepage waar al wat suggesties op u wachten. Rechts vindt u een klein vak waar u onder andere uw profiel terugvindt. Met het zoekvak Vind mensen kunt u zowel artiesten als andere Ping-leden opsnorren. Geeft u daar bijvoorbeeld ‘Steve’ in, dan kunt u in het resultatenvenster de resultaten filteren op Alle, Artiesten en Mensen. Onder de knop Mensen zult u aangeven wie u wilt volgen en leest u door wie u zelf wordt gevolgd. Op die manier volgt iedereen elkaar in één wereldbrede Ping-polonaise door het iTunes aanbod. En de knop Koop is uiteraard nooit veraf.

Wie volgt u en door wie wordt u gevolgd?

3. In bad en bed

Wanneer u in het hoofdmenu op de Ping-knop klikt en de muisknop ingedrukt houdt, kunt u de Recente activiteiten volgen. Dit lijkt een beetje op de Facebook-feeds waarmee u het reilen en zeilen volgt van uw contacten. Via dezelfde weg komt u bij Aanbevolen, waar u vers-van-de-pers-info krijgt van artiesten die actief zijn op Ping. Uiteraard vindt u uitsluitend informatie over artiesten die op iTunes ingetekend hebben. Vandaag zijn er meer dan 12 miljoen muzieknummers in iTunes te vinden. Helaas is het aantal Ping-leden nog schaars en dat is natuurlijk de achilleshiel van dit initiatief, maar met de schare van 160 miljoen iTunes-gebruikers zou dit wel eens op korte termijn kunnen veranderen. Ping zit trouwens ook geïntegreerd in de iTunes-app van de iPhone, iPod en iPad waardoor u zelfs kunt delen wat u beluistert in bad, bed en op het toilet.

Dit zijn de aanraders van iTunes.

0 Reactie(s) op: Muzieksuggesties delen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.