Multitouch gestures voor iPad niet in iOS 4.3 beschikbaar

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 januari 2011 09:32

iPad

Apple heeft de tweede beta van iOS 4.3 uitgebracht. Helaas geeft Apple in de release notes van de tweede beta aangegeven dat de multitask gestures voor de iPad die in iOS 4.3 beta 1 opdoken niet in de definitieve iOS 4.3 terug gevonden kunnen worden. Het is niet duidelijk wanneer de gestures wel voor iedereen beschikbaar zullen zijn.

De gestures , die overigens wel in beta 2 aanwezig zijn, zijn enkel bedoeld zodat ontwikkelaars deze kunnen testen in combinatie met hun apps. De bewegingen maken het mogelijk om tussen apps te swipen, met vier of vijf vingers te pinchen om terug te gaan naar het homescherm en omhoog te swipen om de multitaskbalk te tonen.

De gestures deden vermoeden dat Apple overwoog de homeknop van de iPad 2 te verwijderen. Het feit dat Apple nu aangeeft dat de multitouch gestures niet in iOS 4.3 te vinden zijn zet dit gerucht op losse schroeven. Wat natuurlijk wel mogelijk is is dat Apple gelijktijdig met de iPad 2 een versie van iOS introduceert waarin de gestures wel verwerkt zitten.

Verder zijn er weinig opvallende dingen te melden aan de tweede beta van iOS 4.3. Wel is de beta opnieuw niet beschikbaar voor de iPhone 3G en iPod touch 2G. Dit bevestigt dat iOS 4.3 inderdaad niet voor deze apparaten beschikbaar zal zijn.

Bron: MacStories

0 Reactie(s) op: Multitouch gestures voor iPad niet in iOS 4.3 beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.