Multitouch gestures komen mogelijk toch naar iPhone

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 januari 2011 09:55

Nieuws

Multitouch gestures worden mogelijk toch beschikbaar voor de iPhone. De gestures werden eerder voor de iPhone niet bruikbaar geacht door het aanzienlijk kleinere scherm. Hierdoor zou het lastig worden om een aantal van de bewegingen, zoals het pinchen met vier of vijf vingers, uit te voeren. Een drietal screenshots die Boy Genius Report heeft ontvangen tonen de instellingen voor de multitouch gestures echter wel op de iPhone.

Uit de screenshots blijkt dat de iPhone waarop de screenshots zijn genomen beschikt over iOS 4.3. De multitouch gestures die te zien zijn zijn identiek aan die van de iPad. Je kunt dus met vier of vijf vingers swipen tussen verschillende apps, pinchen om naar het homescherm te gaan en omhoog swipen om de multitaskbalk zichtbaar te maken. Mogelijk overweegt Apple de multitouch gestures voor de iPhone en zijn voor de testfase de teksten of gestures niet op de iPhone aangepast.

De screenshots doen vermoeden dat het inderdaad om authentieke uitgelekte screenshots gaat. Op één screenshot is de tekst ‘Confidential and Proprietary. If found, please contact +1 408-‘. De rest van het nummer is op de screenshot gecensureerd. Het telefoonnummer uit Cupertino zou een logische maatregel zijn van Apple om te voorkomen dat er opnieuw toestellen uitlekken. Dit aangezien de iPhone 4 voor de lancering werd verloren door een Apple-medewerker en gevonden door Gizmodo.

Bron: Boy Genius Report

0 Reactie(s) op: Multitouch gestures komen mogelijk toch naar iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.