Mp3-speler of smartphone?

Door: Merijn Gelens | 17 augustus 2012 15:41

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Met een smartphone in uw broekzak hebt u geen mp3-speler meer nodig. Of toch wel? Een standalone mp3-speler biedt nog steeds voordelen. Maar welke voordelen zijn dat? En wanneer ligt de keuze voor een aparte mp3-speler meer voor de hand?

Om overzicht te krijgen in de markt van mp3-spelers hebben we scenario's bedacht voor het gebruik van een speler. Binnen deze scenario's zetten we de spelers uit tegen gangbare smartphones. We hebben gekozen voor twee modellen, namelijk de iPhone 4S en de Galaxy S II. Oftewel, één toestel met iOS en één toestel met Android. Tegenover deze telefoons zetten we een aantal mp3-spelers die binnen de gestelde criteria een bijzondere taak beter kunnen vervullen.

Eén voor de hand liggend scenario laten we buiten beschouwing, namelijk het scenario 'als het zo min mogelijk moet kosten'. Goedkope mp3-spelers, ook wel bekend als 'usb-sticks met koptelefoonuitgang en een batterij', vindt u overal. En als de beslissing om te gaan voor goedkoop al genomen is, rest weinig meer dan eens te kijken naar de knoppen, de geboden functionaliteit en de mooiste aanbieding.

Bepaalde functionaliteit is van belang voor alle spelers. Wat dat betreft is er weinig veranderd sinds de eerste mp3-speler op de markt kwam. De volgende vier criteria zijn van belang, ongeacht het gebruik dat u in gedachten hebt:

- capaciteit (hoeveel kan er op het apparaat?);

- ondersteunde bestandsformaten (wát kan erop?);

- bestandsbeheer (hoe zetten we het erop?);

- batterijduur (hoe lang kunnen we ernaar luisteren?).

De Apple iPhone 4S en Samsung Galaxy S II: een telefoon, internetapparaat en muziekspeler in één. Waar hebben we nog een losse mp3-speler voor nodig?

0 Reactie(s) op: Mp3-speler of smartphone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.