Mountain Lion maakt sterke start

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 juli 2012 14:11

Nieuws

De verkoop van Apple's nieuwe besturingssysteem Mountain Lion is snel op gang gekomen. Mountain Lion was na 48 uur al verantwoordelijk voor 3 procent van al het internetverkeer vanaf Mac's.

Cijfers van onderzoeksbureau Chitika (via AllThingsD) tonen aan dat Mountain Lion op koers ligt om het Mac-besturingssysteem te worden dat het snelst door gebruikers is geïmplementeerd. Apple kondigde in juni 2012 aan dat 66 miljoen gebruikers een Mac gebruiken. Op basis hiervan stelt Chitika dat 2,11 miljoen gebruikers in de eerste 48 uur na de lancering Mountain Lion hebben gekocht.

Opbrengst

Chitika gaat er vanuit dat ongeveer 90 procent van de gebruikers voor de upgrade naar Mountain Lion hebben betaald. Dit betekent dat Mountain Lion in 48 uur tijd maar liefst 38 miljoen dollar, zo' n 30,8 miljoen euro, heeft opgebracht. De overige tien procent heeft het besturingssysteem bijvoorbeeld gratis bij een Mac gekregen.

Dit is echter een ruwe schatting, die met een korrel zout genomen moet worden. Zo kunnen gebruikers die OS X Mountain Lion aanschaffen het besturingssysteem installeren op meerdere Mac's. Het is dan ook lastig te achterhalen hoeveel licenties Apple daadwerkelijk heeft verkocht. Mountain Lion is beschikbaar voor 15,99 euro in de Mac App Store.

0 Reactie(s) op: Mountain Lion maakt sterke start

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.