Motorola start nieuwe patentrechtszaak tegen Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 augustus 2012 15:33

Nieuws

Motorola dient een nieuwe aanklacht in tegen Apple wegens patentschending. Motorola stelt dat Apple met zijn producten inbreuk maakt op zeven patenten, die betrekking hebben op onder andere het herinneren van locaties, email-notificaties en videospelers. Het is de eerste keer sinds overname van Motorola door Google dat het bedrijf een patentrechtzaak start.

Persbureau Bloomberg meldt dat Motorola daarnaast claimt dat Apple met Siri inbreuk maakt op patenten. Motorola eist daarom in de Verenigde Staten een importverbod op alle iPhones, iPads en Mac's. Motorola Mobile stelt in een verklaring de zaak het liefst te willen schikken, maar dat Apple's onwillige houding ten opzichte van licentiegelden het bedrijf geen andere mogelijkheid laat dan het nemen van juridische stappen.

Gevolgen van importverbod

Het zou een pijnlijke slag zijn voor Apple als de rechter de eisen van Motorola inwilligt, aangezien Apple-producten in Azië worden gefabriceerd en vervolgens in de Verenigde Staten worden geïmporteerd. De verkoop van Apple-producten zou door een importverbod op termijn dan ook stil komen te liggen.

Apple en Motorola zijn sinds 2010 verwikkeld in een juridische strijd over patentschending. Beide bedrijven beschuldigden elkaar van het schenden van patenten. De Amerikaanse rechter Richard Posner besloot in juni zowel de rechtszaak van Motorola tegen Apple als de rechtszaak van Apple tegen Motorola te seponeren.

Onvoldoende bewijs

Posner stelt dat er onvoldoende bewijs is van patentschending en daarnaast niet bewezen kan worden dat de bedrijf schade hebben geleden. De verkoopverboden die beide partijen eisten zijn dan ook van tafel.

0 Reactie(s) op: Motorola start nieuwe patentrechtszaak tegen Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.