Motorola loopt risico op schadeclaim van 12 miljard euro van Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 december 2011 17:30

Nieuws

Motorola moet mogelijk een schadevergoeding van 12 miljard euro aan Apple betalen als het bedrijf de rechtszaak in Duitsland rondom iCloud verliest. In de rechtszaak claimt Motorola dat Apple met iCloud en de voorloper MobileMe inbreuk heeft gemaakt op een patent van Motorola Mobility.

Dit schrijft FOSS Patents. Eerder stelde Apple nog een risico van twee miljard euro te lopen door de rechtszaak. Nu blijkt dat Apple dit risico heeft berekend op jaarbasis. Een advocaat van Motorola heeft tegen FOSS Patents gezegd dat de rechtszaak mogelijk tot 2018 loopt. Motorola loopt hierdoor het risico in totaal 12 miljard euro te moeten terugbetalen aan Apple.

Apple vergroot hierdoor het risico dat Motorola loopt met het doorzetten van de rechtszaak aanzienlijk. In Duitsland is het gebruikelijk dat de winnende partij van een rechtszaak een voorschot moet plaatsen. Met dit voorschot kan de schade van de verdedigende partij worden vergoed mocht de verdedigende partij in hoger beroep in het gelijk worden gesteld.

Apple schat de schade die het bedrijf loopt als zij de rechtszaak verliest op twee miljard euro per jaar. Het bedrijf vraagt de rechter daarom Motorola jaarlijks een voorschot te laten betalen van twee miljard dollar. Aangezien de rechtszaak mogelijk tot 2018 doorloopt kan dit betekenen dat Motorola in totaal een voorschot van 12 miljard dollar moet betalen.

Mocht Apple de rechtszaak tegen Motorola verliezen kan het bedrijf gedwongen worden alle producten met de iCloud-integratie uit de Duitse winkels te halen. Dit kan grote gevolgen hebben aangezien de iCloud-integratie in is gebouwd in zowel iOS 5 en Mac OS X Lion.

0 Reactie(s) op: Motorola loopt risico op schadeclaim van 12 miljard euro van Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.