Motorola eist verkoopverbod iPhone en iPad

Door: tonie-van-ringelestijn | 07 oktober 2010 14:07

Nieuws

Motorola heeft Apple aangeklaagd wegens inbreuk op 18 patenten in onder meer de iPhone en de iPad. Apple moet onmiddellijk stoppen met de verkoop van die apparaten, eist Motorola.

Motorola heeft een patentklacht ingediend bij zowel de U.S. International Trade Commission (ITC) als rechtbanken in de staten Illinois en Florida. De telefoonfabrikant beschuldigt Apple ervan met zijn iPhone, iPad, iPod Touch en Macs inbreuk te maken op zijn patenten.

De Motorola-patenten beslaan onder meer het gebruik van WCDMA (3G), GPRS, 802.11, het ontwerp van telefoonantennes, draadloze ontvangst van e-mail, applicatiebeheer, locatiediensten en het synchroniseren tussen meerdere apparaten.

'Stop verkoop iPads'

Motorola eist dat de ITC een onderzoek start en dat de import en verkoop van de inbreukmakende producten wordt stopgezet. De eisen zijn gebruikelijk in dit soort zaken.

Apple klaagde eerder dit jaar HTC al twee keer aan wegens het schenden van in totaal 22 patenten. Het Taiwanese HTC ging in de tegenaanval en diende op zijn beurt patentklachten tegen Apple in. Apple is ook verwikkeld in een vergelijkbare zaak met Nokia.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Motorola eist verkoopverbod iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.