Moederbedrijf UPC breidt belang Ziggo uit naar 28,5 procent

Door: tonie-van-ringelestijn | 29 juli 2013 07:22

Nieuws

Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, heeft zaterdag bekendgemaakt dat het bedrijf zijn belang in Ziggo heeft uitgebreid naar 28,5 procent. Er wordt al jaren gespeculeerd over een fusie tussen de twee bedrijven.

Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, heeft zijn belang in kabelbedrijf Ziggo vergroot naar 28,5 procent. Dat meldde Ziggo zaterdag in een persbericht. Hoeveel geld Liberty voor de extra aandelen heeft betaald is niet bekendgemaakt. Liberty is eigenaar van UPC en verschillende andere kabel- en tv-bedrijven in Europa en de VS. Ziggo ging vorig jaar naar de beurs.

In maart nam Liberty Global voor 633 miljoen euro al een belang van 12,65 procent in Ziggo. Liberty betaalde toen 25 euro per Ziggo-aandeel. Doordat het bedrijf onder de 30 procent blijft, hoeft het volgens de beursregels geen bod uit te brengen op alle uitstaande Ziggo-aandelen.

Fusie al jaren in beeld

Er wordt al jaren gespeculeerd op een fusie tussen de twee grootste kabelbedrijven van Nederland. In 2010 richten ze de joint venture Ziggo 4 op die aantrekkelijke frequenties op de 2,6 Ghz-band bemachtigde. Die joint venture, later omgedoopt tot ZUM, deed ook mee aan de megaveiling afgelopen najaar, maar haakte halverwege af zonder frequenties. Onlangs trok Liberty Global zich nog terug uit de biedingsstrijd rond Kabel Deutschland.

0 Reactie(s) op: Moederbedrijf UPC breidt belang Ziggo uit naar 28,5 procent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.