MobileMe-gebruikers krijgen tot 30 september gratis iCloud-opslagruimte

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 mei 2012 12:21

Nieuws

Apple kondigde vorig jaar aan MobileMe te gaan vervangen door iCloud. Om gebruikers te stimuleren de overstap naar de nieuwe dienst te maken konden MobileMe-gebruikers tot 30 juni 2012 gratis gebruik maken van iCloud. Apple kondigt nu aan deze actie te verlengen tot 30 september 2012.

De wijziging werd in stilte door Apple doorgevoerd en ontdekt door Macotakara. De nieuwe datum is zowel op iOS als op de frequently asked questions (FAQ) op de Apple-website terug te vinden. Het is onduidelijk waarom Apple de periode heeft verlengd. Mogelijk is het bedrijf niet tevreden over het aantal MobileMe-gebruikers dat de overstap heeft gemaakt.

Extra opslagruimte

Zodra je je bij iCloud registreert krijg je automatisch 5GB gratis opslagruimte toegewezen. MobileMe-gebruikers konden voorheen betalen voor extra opslag. Als onderdeel van de actie krijgen gebruikers die dit deden ook in iCloud.com extra opslagruimte. Deze opslagruimte is tot 30 september 2012 gratis toegankelijk voor de gebruikers.

De hoeveelheid opslagruimte die gebruikers gratis krijgen is afhankelijk van het type account dat zij op MobileMe hadden. Zo krijgen MobileMe-gebruikers die betaalde voor 20GB extra opslagruimte op iCloud tot september eveneens 20GB gratis opslagruimte bovenop de standaard 5GB. Gebruikers die 40 tot 60GB opslagruimte hadden bij MobileMe krijgen gratis 50GB extra opslagruimte.

Einde van MobileMe

Het verlengen van de actieperiode betekent overigens niet dat Apple MobileMe ook langer in de lucht houdt. Apple trekt op 30 juni 2012 de stekker uit MobileMe. Tot deze datum heb je dus de tijd je bestanden van MobileMe te kopiëren en over te stappen op een alternatief.

0 Reactie(s) op: MobileMe-gebruikers krijgen tot 30 september gratis iCloud-opslagruimte

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.