Mobile World Congress: iPhone 4 is telefoon van het jaar

Door: jalmar-westerhoff | 16 februari 2011 14:54

Mac

Ondanks de afwezigheid van Apple, is op het Mobile World Congress in Barcelona de iPhone 4 verkozen tot telefoon van het jaar. Het beeldscherm, design en materiaal hebben o.a. de doorslag gegeven.

Het MWC is de grootste tentoonstelling voor de mobiele industrie in de wereld. Het is een congres waarbij jaarlijks veel vooraanstaande bestuursvoorzitters, verkopers en content-eigenaren van mobiele operators bijeen komen.

Op het MWC heeft Apple bij uitreiking van de Global Mobile Awards de eerste prijs gewonnen in de categorie 'Best Mobile Device'. De prijs ging naar de iPhone 4. De jury baseerde dit op grond van het fantastische scherm, het strakke design, de geweldige materialen en het schitterende ecosysteem voor app-ontwikkelaars. De iPhone 4 bouwt voort op het succes van zijn voorgangers en bepaalt qua ontwikkelingen het tempo voor andere smartphones. Apple is vernieuwend en introduceert voortdurend haar eigen nieuwe toepassingen en mogelijkheden. Wederom een goede prestatie voor het bedrijf dus.

Waarom Apple zelf niet aanwezig was op het congres is niet helemaal duidelijk. Het zou goed iets te maken kunnen hebben met de verspreide geruchten over de iPhone Nano en de aankomende introducutie van IOS 4.3. De planning voor deze geruchten is natuurlijk niet voor niets. Zonder aanwezig te zijn op het MWC overschaduwd Apple de tentoonstelling alsnog. Op de beurs werd ook veel gespeculeerd over iPhone 5.

Naast beste toestel viel Apple nogmaals in de prijzen met Angry Birds. Het populaire spel werd eerste in de categorie 'Beste App'. De populariteit van de app valt niet te onderschatten. In werkelijk elke leeftijdsklasse is het spel een succes. Ouderen, jongeren, mannen of vrouwen, Angry Birds is voor iedereen een verslavende app.

Ondanks alle euforie van Apple ging de prijs 'Beste Toestelmaker' naar HTC. Het bedrijf heeft in 2010 veel veranderd in de smartphone markt. Met goed gebouwde, mooie toestellen en een functionele uitbreiding van Android wist het merk veel kopers naar zich toe te trekken. Volgens de jury heeft HTC haar marktpositie haast vanuit het niets opgebouwd. Met een goede marketing, ontwikkeling van sterke telefoons en een prima klantenservice, verdient ook HTC de nodige credits.

Ironisch is wel dat ondanks de afwezigheid van Apple nagenoeg iedereen op de beurs met een iPhone rondliep.

Bekijk hier de complete lijst van het Mobile World Congress.

0 Reactie(s) op: Mobile World Congress: iPhone 4 is telefoon van het jaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.